Penya Barcelonista de Lisboa

dijous, de març 03, 2011

Cop d’efecte a Mestalla (0-1)


Cop d’efecte a Mestalla (0-1)

El Barça ha obtingut un valuós triomf al camp del València gràcies a un gol de Messi al minut 76. L’equip, generós en l’esforç, gairebé no ha concedit opcions al rival i amplia momentàniament a deu punts el seu avantatge al capdamunt de la taula.

Mestalla tampoc se li resisteix al Barça de Guardiola. El líder s’ha emportat els tres punts del camp del tercer classificat en un matx vibrant i molt treballat. En els dos períodes ha imposat lentament el seu estil, forçosament més sobri que de costum.

Només el desencert en la definició ha impedit que s’avancés en un primer temps en què ha reduït un València ambiciós. Messi, associat amb Adriano, es treuria l’espina en el segon acte i certificaria la dotzena victòria en tretze desplaçaments a la Lliga. Un cop d’efecte monumental d’un equip que provisionalment és primer amb deu punts de marge.

Sorpresa tàctica

Es presentava el Barça amb un dibuix sorprenent, amb Busquets de central i Adriano com a carriler esquerre. Mentre els visitants s’acabaven d’ajustar, el València exercia un domini més territorial que no pas del joc. D’entrada no se sentia còmode el Barça. Malgrat això, al minut 9, Leo Messi s’ha trobat amb una oportunitat immillorable, de les que no acostuma a fallar. Fins a tres vegades ho ha intentat, però entre el porter Guaita i la defensa xe han evitat el gol.

‘In crescendo’

L’avís ha reforçat la moral blaugrana. No era senzill fer-se amb el control –els dos equips s’exigien de valent en la recuperació- i així i tot els de Guardiola portaven la iniciativa. A la mitja hora Messi s’ha tornat a plantar en l’u contra u davant Guaita i la seva definició, de cullera, s’ha escapat alta. L’argentí, afinant el punt de mira, assumia el lideratge. El Barça ja sotmetia un València viu al descans gràcies al seu porter, que a més ha salvat una rematada de Villa a boca de canó (min 41).

Pols tècnic

Unai Emery ha reagrupat els seus homes a la represa: ha endarrerit línies i ha introduït Soldado, a la recerca del contraatac. L’ha tingut Pablo Hernández, en una acció finalitzada amb un centre-xut que s’ha passejat per l’àrea petita (min 59). La resposta no s’ha fet esperar, ja que Messi ha replicat amb un xut massa creuat. S’igualava el matx. El ritme era delirant i l’afició local (que no veia perdre el seu onze en tot el 2011) se’n contagiava.

Messi decideix

El pols tàctic entre els tècnics ha continuat quan Guardiola ha donat l’alternativa a Pedro i tornava a l’habitual 4-3-3. El líder s’estirava de nou. Messi, insistent, decantaria la balança al minut 76 en culminar una magnífica assistència d’Adriano. El Barça havia recobrat l’efectivitat i quan això succeeix no hi ha qui el freni. Un nou rècord absolut és al sac: 20 desplaçaments seguits a la Lliga invicte.


La prèvia Torna el TourmaletRoger Bogunyà
El Barça, que aquesta nit visita Mestalla (22.00 hores, TV3, La Sexta i R@dio Barça), comença a València el seu particular Tourmalet lluny del Camp Nou. Xavi i Alves, absents a Mallorca, estan entre els convocats. Guardiola també viatja.
El Tourmalet del Barça, similar al de temporades anteriors, comença aquest any a Mestalla. Avui. Les visites consecutives als estadis del València, Sevilla (13 de març), Vila-real (2 o 3 d’abril) i Madrid (16 d’abril) converteixen els pròxims desplaçaments del conjunt de Guardiola -que finalment sí que ha pogut viatjar amb l’equip tot i la seva lumbàlgia- en una prova de campionat que podria acabar decidint part del títol de Lliga. A la primera volta, amb tots aquests compromisos com a local, l’equip va registrar un 12 de 12 exemplar.

De líder a líder

Llavors, el València visitava el Camp Nou com un líder sòlid després de sis jornades disputades. Ara, una volta sencera més tard, els papers s’han canviat i és el Barça qui mana a la classificació. L’equip, que duu 19 jornades consecutives i 13 mesos sense caure fora de casa en Lliga, vol mantenir la bona línia i continuar sumant de tres en tres. Per intentar-ho, el cos tècnic comptarà amb Villa, que torna a casa, i també amb Alves i Xavi, sancionat i lesionat per al partit a Mallorca, respectivament.

Mestalla, primera part

A València l’equip es trobarà, com sempre, un ambient molt hostil i que donarà suport sense descans al conjunt local. Enmig d’aquest clima el Barça no ha pogut endur-se els tres punts en cap de les seves dues últimes visites. Mestalla és l’únic estadi que es resisteix al Barça a l’era Guardiola, dada que pot suposar una motivació més per a l’equip, que tornarà a València el 20 d’abril per disputar la final de Copa.

Un València fort

Ara, però, toca Lliga. La cita serà complicadíssima, perquè el València, tercer classificat, fa 11 jornades que no perd –des del 2-0 al Bernabéu- i Emery és un dels tècnics que més compliquen la vida al Barça. Al Camp Nou, precisament, el conjunt xe va fregar la victòria després d’una primera part pràcticament perfecta. Per a aquest partit, el València haurà de lamentar sobretot les baixes d’Aduriz, Albelda, Topal, Bruno, Miguel i Maduro.