Penya Barcelonista de Lisboa

dilluns, de febrer 21, 2011

Caràcter guanyador (2-1)


Caràcter guanyador (2-1)


El Barça se sobreposa a les adversitats i obté un triomf temperamental sobre l’Athletic Club. Els gols de Villa al principi i Messi, decisiu al minut 77, reforcen el liderat blaugrana.

Segurament no ha estat la versió més lluent del Barça, però sí que s’ha vist un equip orgullós i sacrificat, capaç de superar les ensopegades amb l’Sporting i l’Arsenal amb un triomf treballat. Perquè, malgrat el gol matiner de Villa, l’Athletic s’ha defensat de valent i ha aconseguit arribar als instants finals amb el resultat igualat per un penal convertit a la represa. Leo Messi plasmaria el domini aclaparador culer amb una diana que val tres punts. L’equip continua primer amb cinc de marge sobre el segon.

Sorpresa tàctica i gol de Villa

L’Athletic Club tornava al Camp Nou després d’aconseguir empatar amb el Barça en els dos partits de Copa i volia repetir èxit amb un plantejament conservador. El líder l’esperava amb un dibuix especial: Piqué, Busquets i Abidal s’encarregaven del marcatge de l’únic punta (Llorente). La resta, atacaven. Principalment per dins, ja que les dues bandes eren propietat únicament d’Alves (dreta) i Pedro (esquerra).

Precisament el carriler brasiler, veient la passada Xavi, ha servit en safata el gol a Villa. Era tot just al minut 4 i el Barça ja havia aconseguit el més difícil, perforar la teranyina basca.

Monòleg barcelonista

De totes maneres, l’1-0 no variava les intencions de l’Athletic Club. Seguia amb deu homes al darrere, cedint per complet la pilota. El Barça, per la seva banda, combinava amb paciència. Al 25, Villa ha estat a prop de signar el segon, fruit d’una jugada col•lectiva excelsa amb genial assistència de Busquets inclosa, però la seva vaselina s’ha estavellat al travesser.

Immens Pinto

Manava amb autoritat el Barça, la major part del temps en terreny contrari. Tot i això, les dues incursions del conjunt blanc-i-vermell havien estat inquietants. La primera rematada, de Susaeta, s’ha perdut al lateral de la xarxa (min 12), mentre que la segona, de Llorente, ha obligat a Pinto a volar per salvar el Barça (min 36). El substitut del lesionat Valdés, impecable durant tot el matx, ha realitzat una de les aturades del campionat. Un avís seriós del que arribaria.

Iguala l’Athletic Club

L’Athletic empataria a la represa gràcies a un penal transformat per Iraola (min 50). L’entrada de Toquero havia donat més presència ofensiva als lleons. La reacció blaugrana l’ha capitalitzat Messi. L’argentí ha reclamat un penal aparentment clar després d’una prodigiosa acció personal (min 59). Al marge de les aparicions estel•lars de l’argentí i Iniesta pel centre, el Barça es decantava pel cantó d’Alves.

Messi d’or

A mesura que passaven els minuts el Barça estava més abocat en camp contrari. Iraizoz, amb els dits, ha evitat el 2-1 de Villa (min 69). Hi havia pressa. Ha hagut de ser Messi qui, picant amb un toc subtil la centrada d’Alves, donaria de nou avantatge als locals (min 77). El líder no es conformaria. Lluny d’especular, ha seguit insistint. La millor manera perquè l’Athtletic no tingués opcions, la millor manera d’assegurar tres punts bàsics.