Penya Barcelonista de Lisboa

dissabte, de gener 29, 2011

La quinzena (0-3)


La quinzena (0-3)

El Barça supera l’Hèrcules i iguala el rècord absolut de quinze victòries seguides a la Lliga. Pedro, abans del descans, i Messi, per partida doble a les acaballes, rubriquen un triomf meritori.

L’equip segueix a una velocitat de creuer. Al camp de l’Hèrcules, l’únic botxí fins ara a la Lliga, ha sumat la quinzena victòria seguida en el campionat (rècord igualat). Malgrat el que es podria deduir del resultat, no ha estat gens senzill, com avisava Guardiola en la prèvia. Els seus homes han portat la iniciativa i han tingut opcions nítides, però només Pedro havia pogut concretar-ne una abans d’arribar als instants finals. A l’hora de la veritat, Messi ha aparegut per ampliar l’avantatge.

Intens domini visitant

El Barça ha sortit amb aquell control i intensitat que asfixia el contrari. El seu domini era absolut, la localització del joc era clarament al terreny local. L’Hèrcules repetia el plantejament conservador que al Camp Nou li va proporcionar l’èxit. Cedia la iniciativa al conjunt blaugrana, que ho intentava principalment amb associacions pel centre.

Messi i Pedro han gaudit de les primeres ocasions, encara que els locals han mostrat tot el seu verí atacant amb una oportunitat claríssima de Trezeguet (min 20). De les que no perdona el francès.

Pedro, l’obrellaunes

El partit tenia ritme. El Barça desgastava el contrari per mitjà de llargues possessions. Amb paciència ho intentava una i altra vegada. I el premi ha arribat abans del descans: una llarga jugada ofensiva ha acabat als peus de Xavi i aquest ha obert magistralment l’esfèrica a la dreta per a Pedro, l’autor del 0-1 pel pal curt. Era la sisena jornada seguida que marcava l’extrem canari. Un gol dels anomenats psicòlògics.

Obligava l’Hèrcules a estirar-se en el segon temps. I el Barça, de la mateixa manera que es trobaria amb més espais en els metres finals (on s’havia col·lapsat per moments en la part anterior), es veuria forçat a extremar les precaucions al darrere. Es defensava de la millor manera que sap fer-ho: tenint la pilota i atacant. Sense patiments. Un gol anul·lat a Pedro per fora de joc i un xut per mil·límetres massa creuat de Messi mantenien la intimidació a l’altra banda.

Doblet ‘express’ de Messi

Viu pràcticament de miracle, l’Hèrcules ha cregut tímidament en l’empat fins que Farinós l’ha deixat amb deu (min 84). Messi, que portava temps rondant-la, ha firmat la sentència amb una acció marca de la casa culminada amb un llançament inapel·lable des de la frontal. Tot seguit, el reaparegut Alves l’ha assistit perquè s’apuntés a plaer el 0-3 definitiu. La revenja de la primera volta estava servida. La quinzena victòria seguida a la Lliga, també.