Penya Barcelonista de Lisboa

dijous, de gener 13, 2011

Festa permanent (5-0)


Festa permanent (5-0)


El Barça perllonga l’alegria pel triplet en la Pilota d’Or amb un triomf de qualitat sobre un Betis valent. Un hat-trick sensacional de Messi, Pedro i Keita han encarrilat l’eliminatòria.

La Copa té un color especial. L’anada dels quarts de final entre el Barça i el Betis ha esdevingut un magnífic enfrontament entre els líders de Primera i Segona, si bé és cert que els visitants, molt descarats, han desprès olor de la màxima categoria. El resultat no s’adiu exactament amb el que s’ha vist sobre el terreny de joc. El Betis ha plantat cara fins que Messi l’ha destrossat amb un hat-trick estratosfèric. Pedro i Keita han rubricat una golejada que acosta el Barça a les semifinals.

Arrencada prometedor

L’equip ha anat a buscar el Betis amb un onze imponent, amb els sis futbolistes escollits en l’onze ideal del 2010. L’emotivitat inicial per l’oferiment de la Pilota d’Or i el minut de silenci per la mort de Pedraza s’ha transformat en un ritme de vertiginós. Perquè els andalusos no s’han presentat al Camp Nou a especular. El seu plantejament era ambiciós i responien els llargs atacs culers amb l’atreviment de dos puntes. El partit era bonic. El Barça hi contribuïa adornant-lo amb combinacions com la que ha acabat amb la rematada de Villa a la base del pal (min 14).

Ball d’ocasions

Tot i que la pressió bètica a tot el camp l’incomodava, el conjunt blaugrana generaria més oportunitats. Leo Messi n’ha tingut una de claríssima al minut 24 quan, després d’un control orientat amb el pit, ha disparat al cos del porter des de la petita. Tot seguit Villa s’ha tornat a topar amb el pal en un llançament de falta (min 26) i després Casto li salvaria un u contra u (min 32). El Betis ha fet un parèntesi en l’allau barcelonista amb un cop de cap de Jorge Molina que ha desviat un immens Pinto.

La lluentor del Pilota d’Or

Messi seria l’encarregat d’encetar el marcador just abans del descans, en culminar un contracop amb un toc exquisit, brillant com les seves dues Pilotes d’Or. I els 45 minuts inicials encara depararien una darrera sorpresa: un xut de Ruben Castro estavellat a la creueta. Preciosa primera part, malgrat que els gols es feien pregar.

Recital Messi

Com que el Betis es mantenia ferm en el seves intencions , el matx s’ha reprès igual d’entretingut. Amb domini blaugrana, però amb alguna alternativa visitant. De fet, Pinto ha hagut de fer dues intervencions crucials abans que Messi aparegués de nou. L’indiscutible millor jugador del món ha batut Casto en segona instància després d’una genial passada interior de Villa (min 62). El ‘10’ firmaria el seu hat-trick particular en aprofitar una assistència en profunditat de Xavi i ha estat a punt d’ensorrar el Camp Nou, a continuació, en una acció similar. Casto ho ha evitat.

Una altra mà de gols

En la festa de l’argentí s’hi ha colat Pedro, que s’ha apuntat el 4-0, per gentilesa de Dani Alves. L’estadi estava desbocat. Ara sí, el Betis havia claudicat. Només Casto seguia resistint per impedir que la renda del Barça s’incrementés. Tot i això, el porter s’ha vist superat un altre cop per un màgic Iniesta, que ha s’ha inventat una daurada passada de cullera despenjada per Keita. Una altra maneta i les semifinals, molt a prop.