Penya Barcelonista de Lisboa

dimarts, de gener 11, 2011

La crònica de la Pepa


“Allegro mas non troppo”, “Piano forte o pianísimo”, “Allegro vivace”

Estimats socis i lectors de la Penya Barcelonista de Lisboa avui us vull fer partícips de les meves reflexions sobre l’adjudicació de la pilota d’or 2010 al nostra estimat Leo Messi.

Avui tots els diaris esportius i d’informació generals van plens de comentaris de gent molt sàvia i “supers” catedràtics es-futbol.
“Qui no té feina el gat pentina” diem en català. Com tots els proverbis populars aquest és ple de saviesa.

Ja estan intentant de sembrar “maraña” dins del Barça. Sembla com si els sàpigues greu que tot anés be dins de la maquinària blaugrana. Però obliden que aquest equip és un bloc i que Xavi, Iniesta, Messi o Messi, Iniesta, Xavi o Iniesta, Xavi, Messi són varietats d’interpretació per una mateixa simfonia, “allegro mas non troppo”, piano o pianísimo”, “Allegro vivace” i el director d’orquestra sempre el mateix el gran mestre de la batuta blaugrana, Pep Guardiola.

Que no es cansin que no ho aconseguiran. Per mes que intentin ficar “mal rotllo” en aquest grup d’amics, abans que jugadors, no ho aconseguiràn. Ahir vaig estar veien amb gran interès els millors gols pel trofeu Puskas que també es va atorgar a la Gala de la FIFA. Es molt interessant veure les diferents maneres de celebrar els goles que tenen els jugadors de futbol. I es molt humà que quan marques un gol tinguis el teu “EGO” pels núvols però a cada gol que aconsegueix el Messi, o el Pedro, o el Xavi l’alegria i l’orgull és col•lectiu.

Aquesta és la gran diferencia entre el Barça i els altres. I que consti que això no és cap crítica cap a una reacció tan humana com l’alegria personal per marcar un gol que és l’objectiu primer de tot jugador de futbol.

Avui ja estan tots entrenant amb la mateixa alegria i companyonia que la setmana passada i que la propera setmana. L’esperit de la Masia, l’esperit del Barça, l’esperit català és això amic meus i si no ho voleu entendre pitjor per vosaltres, sempre estareu al costat de la veritat.

Tan se val d'on venim, si del sud o del nord, diu el nostre himne i és més que un himne, és una realitat. Com diu la cançó. “Venim del Nord, venim del Sud, de Terra endins, de mar enllà i no creiem en les fronteres si darrera hi ha un company ...”

Fuentealbilla, Terrassa, Rosario, Paraules no, fets!!!

I si el Barça és més que un club, això és més que un eslògan. Es una realitat blaugrana.

Avui més que mai, estic orgullosa de ser culer.


Pepa Alemany

Administradora del Blog de la Penya Barcelonista de Lisboa

2 Comments:

  • No cal afegir res més... Perfecte!

    By Anonymous Marc, at 1:50 p. m.  

  • Querida Pepa, acabei de ler o teu artigo e creio que, apesar de escrito em catalão, o entendi na generalidade.
    E posso dizer-te que o subscrevo na íntegra.
    De facto, logo ontem, percebi a tentação de alguma imprensa, principalmente de Madrid mas não só, de criar um clima de divisão entre os jogadores espanhóis (CATALÃES) - Iniesta e Xavi - e o Messi, por a Bola de Ouro não ter sido entregue a um espanhol (CATALÃO) num ano em que a Espanha ganhou o Campeonato do Mundo, o que, aliás, foi logo também explorado pelo Mou no artificial "fair-play" que ontem tentou apresentar para quem não o conhece!
    Ainda ontem a MARCA titulava na edição on-line qualquer coisa do género "Messi afasta Espanha da Bola de Ouro", ésquecendo que também nos treinadores havia 2 espanhóis (entre eles o treinador campeão do Mundo) e foi o Mou quem recebeu o troféu, e aqui não se dizia que o Mou tinha afastado Espanha da Bola de Ouro...
    E isto pode, de facto, ser perigoso, porque pretende criar um ambiente desforável ao BARÇA mas sobretudo em relação ao MESSI (que é um miúdo com apenas 23 anos...) em toda a Espanha!
    Como sabes, o meu candidato para esta Bola de Ouro FIFA 2010 era o XAVI, por ser o Homem e o Jogador fantástico que é e por tudo o que fez e ganhou em 2010. Mas também sempre disse que, em estado puro, acho que o MESSI é, não só O MELHOR JOGADOR DO MUNDO DA ACTUALIDADE, mas mesmo O MELHOR JOGADOR DE TODOS OS TEMPOS! Por isso, qualquer Bola de Ouro que ele ganhe estará sempre também bem entregue! Esta é a minha opinião!
    Tenho fé que o espírito de união que acompanha o XAVI, o INIESTA e o MESSI desde La Masía seja mais forte que esta "manobra" que está a ser tentada desde Madrid, e que também o PEP GUARDIOLA terá aqui a competência e a capacidade de liderança que todos lhe reconhecemos!
    Quero acreditar que assim acontecerá!

    Bjnos,
    José Esteves.

    By Anonymous Anònim, at 7:46 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home