Penya Barcelonista de Lisboa

dilluns, de desembre 06, 2010

CRACS DE LA MASIA


Triplet blaugrana a la Pilota d’Or

Leo Messi, Xavi Hernàndez i Andrés Iniesta són els tres finalistes de la FIFA Pilota d’OR 2010. El Barça fa història en encabir al podi a tres futbolistes del planter. El guanyador se sabrà el 10 de gener.


Aquest dilluns 6 de desembre del 2010 és un dia històric per al FC Barcelona. Tres blaugrana, Leo Messi, Xavi Hernández i Andrés Iniesta, han resultat finalistes de la FIFA Pilota d’Or 2010. En un acte celebrat a París, l’exjugador Jean Pierre Papin ha llegit el nom dels tres barcelonistes com a candidats finals.

Així doncs, com el 2009, el gran premi del futbol mundial es quedarà a casa. Com llavors, un jugador format a la Masia s’emportarà el guardó.

La cerimònia d’entrega del trofeu serà el 10 de gener a Zuric (Suïssa). Fins aquell dia no es coneixerà el nom del guanyador.

Emulant el Milan de Sacchi

El Barça és el segon club que aconsegueix col•locar tres homes en el podi de la Pilota d’Or. Només ho havia aconseguit el Milan d’Arrigo Sacchi, que el 1988 i el 1989 va acaparar els tres primers llocs de la llista. En el seu cas van ser Van Basten, Gullit i Rijkaard, primer, i Van Basten, Baresi i Rijkaard, l’any següent.

Messi, el vigent vencedor

L’últim guanyador de la Pilota d’Or i del FIFA World Player, abans de la seva fusió, va ser Leo Messi. Al 2009, Xavi i Iniesta van ser finalistes en els dos guardons.

Independentment del resultat final, el triplet actual supera el doblet del 2009, quan Messi i Xavi van ser primer i tercer a la Pilota d’Or i al FIFA World Player. L’argentí era el sisè que alçava el premi de France Football vestint de blaugrana. Els altres havien estat Ronaldinho (2006), Rivaldo (1999), Stoitxkov (1994), Cruyff (1973 i 1974) i Luis Suárez (1960).

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home