diumenge, d’octubre 31, 2010

La perfecció existeix (5-0)

Un Barça excels ha golejat el Sevilla en una nit de futbol insuperable al Camp Nou. Els gols de Messi (2), Villa (2) i Alves permeten l'equip encadenar la seva cinquena victòria consecutiva.

Aquest dissabte ha aparegut al Camp Nou el millor Barça de la temporada. Tal ha estat la lliçó i el joc desplegat, que el Sevilla ha resistit només quatre minuts el 0-0 i al descans ja queia per 2-0 amb un home menys per l'expulsió de Konko. L'equip blaugrana, al contrari que altres nits, no ha tingut compassió del rival. Messi (2), Villa (2) i Alves han estat els golejadors d'un magnífic Barça que manté el ritme del Madrid, que continua amb un punt més en la classificació.

Atropella el Barça

L'inici del Barça no ha pogut ser millor. L'equip ha sortit endollat i encertat, a mil per hora, ansiós per aconseguir un avantatge ràpida. Un xut de Xavi als 55 segons ha estat el millor avís per al que succeiria tres minuts després, quan Messi ha obert el marcador després d'una rematada amb suspens que ha entrat a càmera lenta. El gol no ha canviat res i els jugadors del Barça, més mòbils que mai, han buscat el segon amb la mateixa intensitat.

Villa goleja i respira

Xavi, absent en els últims partits, ha liderat l'atac local amb la finor habitual. El partit tenia ritme Barça: llarguíssimes possessions que gairebé sempre acabaven amb rematada a la porteria de Varas. En una d'elles, Villa s'ha inventat un golàs amb l'esquerra des de l'extrem dret. S'havia acabat el desencert del 'Guaje' de cara a porta. Al Sevilla se li notava ofegat en la seva meitat de camp. Tant, que Konko ha hagut de forçar la seva segona groga per evitar que Pedro encarés Varas. 2-0 i un home més al descans: una primera meitat perfecta del Barça.

Alves vola per al tercer

Manzano ha respost a tot això amb un doble canvi defensiu a la mitja part: Dabo i Zokora per Perotti i Luis Fabiano. L'objectiu: no sortir golejat del Camp Nou. No ho ha aconseguit. No comptava el tècnic andalús amb un exjugador del Sevilla, Alves, que s'ha beneficiat d'una nefasta cessió de Romaric al seu porter. El brasiler, atent, ha executat una puntada voladora brillant per assolir la pilota i anotar el tercer. No ha celebrat el gol per respecte a la seva anterior afició.

Més Messi, més Villa

Quedaven quaranta minuts de partit i el Barça volia més. Leo Messi volia més. Ha robat una pilota al migcamp, l’ha conduït fins a la frontal i des d'aquí ha enviat una pilota imparable al pal esquerre de Varas. L'argentí mai falla des de la mitja lluna de l'àrea. Amb el 4-0, Guardiola ha entès que era el moment idoni per donar descans a jugadors clau de l'equip i ha retirar Xavi, Pedro i Puyol.

El Camp Nou, agraït pel brillant futbol desplegat, ha homenatjat l'equip amb una onada immensa: gràcies per aquestes nits. L'equip ha respost a l'ovació en l'última jugada del partit amb un nou gol de Villa. Un final immillorable per a un Barça insuperable