dimarts, de maig 04, 2010

Pas ferm cap a la Lliga (4-1)

El Barça segueix intractable a la Lliga després d'haver-se imposat per 4-1 al Tenerife sota la pluja. Messi (2), Bojan i Pedro han estat els golejadors locals en una victòria que deixa el Reial Madrid momentàniament a quatre punts.

Ha estat un partit incomodíssim per al Barça, que es jugava gran part de la Lliga un dimarts a la tarda sota un temporal de pluja que castigava Barcelona des de diumenge a la nit. El rival, un Tenerife en posicions de descens, era enganyós: no seria un partit fàcil tot i el gol inicial de Messi en el minut 16. El gol de Román abans del descans així ho ha certificat i el Barça ha hagut de recórrer a tot el potencial golejador de la Masia-Bojan, Pedro i un altre de Messi- per guanyar per segona vegada un partit de moltes emocions per la proximitat del final de temporada.

Amb aquesta victòria per 4-1, el FC Barcelona ja suma 93 punts i amplia el seu avantatge respecte al Reial Madrid, que aquest dimecres visita Mallorca, fins als quatre punts.

Una altra genialitat de Messi

Leo Messi és un futbolista especial, amb traços de dibuixos animats com Romario, a qui ha emul•lat en el minut 16 amb un subtil cop amb la seva cama dreta. L’argentí igualava els 30 gols en Lliga signats també pel millor Romario. Abans, en la mateixa jugada, Alves i Ibrahimovic s'havien associat com manen els cànons: centrada des de la banda i rematada de cap del '9 ', que conclou l'argentí. El Barça obria el forrellat local molt ràpid, encara que la circulació blaugrana era de vegades dificultosa, segurament afectada per la constant pluja que queia sobre el Camp Nou.

Perdona el Barça, empata el Tenerife

El Tenerife era un mer espectador de les associacions del Barça, que rematava a porta una i altra vegada, mitjançant Messi i Ibra, incapaç, però, de rematar la feina. La manca d'encert local ha dotat de fe als canaris, que han aprofitat una mala sortida de pilota del Barça per muntar un contraatac letal. Román igualava un matx desigual, que abans i després de l'empat només anava en una direcció: la del meta Aragoneses.

Bojan activa el Barça

Una forta contusió a la cama dreta ha deixat Piqué a la banqueta després del descans. Guardiola aprofitava la circumstància per donar entrada a un dels homes gol d'aquest Barça, Pedro. Touré exercia ara de central. Amb el '17 'sobre el camp, Messi s'ha situat com mitjapunta, però l'argentí continuava amb menys presència de la desitjada. Als blaugranes els costava crear perill davant un Tenerife cada vegada més tancat en la seva àrea. I llavors ha aparegut Bojan per activar el Barça: ha tirar una desmarcada que Alves ha vist i després ha resolt amb un xut creuat.

Pedro: defensa i golejador

Respiraven els locals, que havien hagut de guanyar per segona vegada un partit desagradable pel mal temps i la incomoditat d'un rival que es jugava el descens i que ha lluitar fins al final. I en aquesta lluita ha trobat una ocasió d'or que Pedro ha evitat en un exemple del que és el sacrifici defensiu. El canari ha estat l'autèntic protagonista també en la següent jugada, quan s’ha ofert en atac i, després d’una assistència de Messi, ha decidit un matx complicadíssim.

Leo Messi, el jugador que havia obert el marcador, ha volgut també tancar-lo amb un altre gol amb la cama dreta. Ha estat una altra genialitat del Pitxitxi. La Lliga s'apropa a Barcelona. Ni la tempesta pot amb aquest Barça.