dissabte, de març 27, 2010

Ibra assalta el fortí (0-1)

Zlatan Ibrahimovic ha regalat un triomf d’or al Barça en la seva difícil visita al camp del Mallorca. L’equip ha realitzat un partit molt seriós i ha materialitzat el seu domini amb un gol al segon temps a pilota parada.

Les 12 victòries en els 13 partits que el Mallorca havia disputat a casa avalaven l’ONO Estadi com una plaça molt dura. I, certament, el Barça ha hagut de treballar molt de principi a fi per conquerir-la. Sense Leo Messi d’entrada, ha controlat amb paciència i força comoditat al primer temps, excepte dos llançaments al pal del Mallorca a l’inici i el final del període. La possessió era blaugrana i la majoria de les aproximacions, també. El matx s’ha decidit en el segon acte. Concretament en el minut 63, amb el tercer gol d’Ibra en tres partits de Lliga. Una diana que val un liderat, de moment provisional.

Doble ensurt

Ràpidament el Barça ha pres consciència que la visita a l’Ono Estadi és una de les més compromeses del campionat. Tot just al minut 2, el Mallorca ha advertit amb una doble rematada mortífera. La primera, d’Aduriz, s’ha estavellat al pal, mentre que la segona, de Castro en el rebuig, l’ha desviat un felí Valdés. Després d’aquesta arrencada desencisadora, el conjunt blaugrana –avui de completament de groc- ha aconseguit portar el partit cap a on li convenia. Des del control, ha fet que els de Manzano retrocedissin i, en conseqüència, que els seus ràpids puntes es desconnectessin.

Domini i ocasions

Amb la pilota seva sense discussió, el Barça s’ha plantat amb certa claredat als dominis d’Aouate. Així ha arribat un gol anul•lat a Pedro per fora de joc i un cop de cap de Milito salvat pel porter mallorquinista quan ja entrava. Els atacants culers es mostraven mòbils i entraven en escena amb facilitat. Ibra ha construït dues accions neutralitzades novament per Aouate. També Jeffren, la sorpresa de l’alineació, n’ha tingut una de bona amb un llançament amb l’esquerra que ha dibuixat una estranya paràbola (min 27).

El primer temps es consumia amb la sensació que l’equip havia deixat escapar una bona oportunitat per avançar-se. I ho ha estat a punt de pagar just abans del descans, amb una falta directa de Borja Valero que ha tornat a topar amb el pal.

Matador Ibra

El domini barcelonista s’ha accentuat a la represa. El Mallorca estava embotellat al seu territori. Només faltava batre’l. Amb aquest objectiu ha entrat Messi per un ‘tocat’ Iniesta. El 0-1 no s’ha fet esperar gaire. Però no ha arribat com acostuma a ser habitual, fruit de combinacions, sinó a pilota aturada. Al minut 63, un oportunista Ibrahimovic ha marcat en aprofitar una pilota que havia deixat morta Aouate després d’un toc de Puyol. El gol del suec originava un nou panorama per a l’última mitja hora.

Persistència de líder

El Mallorca s’ha hagut d’obrir forçosament. El Barça, per la seva banda, ha afegit creativitat al centre del camp, amb el reaparegut Xavi i Jonathan. El partit s’ha trencat a les acaballes. Messi ha tingut la sentència amb una esfèrica que ha robat ell mateix, encara que ha definit massa alt. Els locals han buscat l’empat a la desesperada per mitjà de la seva especialitat: l’estratègia. No sense patiments i dosis d’ incertesa final, el Barça ha resistit amb una defensa colossal i ha sumat tres punts més. Eren vitals. El situen provisionalment líder