Penya Barcelonista de Lisboa

dimarts, d’abril 28, 2009

La solució, a Stamford Bridge (0-0)




La solució, a Stamford Bridge (0-0)

El Barça i el Chelsea han empatat sense gols a l’anada de les semifinals de la Lliga de Campions. En un duel molt intens controlat pels blaugranes, els dos porters s’han convertit en els grans protagonistes amb aturades crucials.
La constel.lació d’estrelles que s’aplegava al Camp Nou i l’aspecte que presentava el temple culer, amb 95.231 espectadors entregats, feia preveure una anada de les semifinals de la Champions espectacular. No ha decebut a les expectatives, però el d’avui no era un partit, sinó una eliminatòria i el Barça ha sortit a atacar amb molt d’ordre. La pilota ha estat seva, encara que la millor opció del primer temps l’ha tingut Drogba davant Valdés. Els pitjors instants blaugranes han estat a la represa, amb una nova oportunitat de Ballack i la greu lesió de Márquez. Els de Guardiola s’han refet i han fet intervenir Cech en nombroses accions. Han tancat l’adversari pràcticament a la seva àrea, però l’única recompensa que ha obtingut a estat el fet de mantenir la seva porteria a zero.
La pilota, al terra
Ràpidament s’ha adonat el Barça que per contrarestar el potencial físic del Chelsea, amb un mig camp molt rocós, calia baixar la pilota al terra i fer-la circular amb velocitat. És el que han intentat Xavi i Iniesta, escortats per un immens Touré. Quan ho aconseguien, el conjunt blaugrana guanyava territori fins a incomodar Cech. Precisament, un xut llunyà del ‘6’ barcelonista que ha fregat l’escaire ha estat el més destacat ofensivament de la primera mitja hora. Menys profund i més pacient que en d’altres ocasions, l’equip era el dominador del matx i trobava espais en l’entremat defensiu ‘blue’ gràcies als moviments d’Henry per l’esquerra. Ha estat el francès qui ha ensenyat el camí a seguir amb una canonada que ha fet lluir el porter del Chelsea (min 33).
Ensurt de Drogba
Els de Hiddink han buscat frenar el ritme amb interrupcions que han fet pujar la tensió del duel. La seva primera notícia en atac ha estat contundent: Drogba ha interceptat una passada horitzontal de Márquez i s’ha dirigit cap a Valdés, que s’ha convertit en heroi en salvar l’u contra u davant l’ivorià i robar-li la segona opció quan ho tenia tot a favor (min 38). El porter ha mantingut el Barça amb vida per seguir picant pedra durant el segon temps. Desgràcia a la represa El Chelsea ho ha tornat a provar a la represa amb una pentinada de Ballack que s’ha perdut molt a prop del travesser. I és que la segona part no ha començat gens bé per al Barça, ja que Henry ha quedat semiinconscient sobre el terreny de joc després d’un xoc amb un defensa (s’ha recuperat però ja no seria el d’abans) i tot seguit Márquez s’ha lesionat de gravetat tot sol.
Esperit de superació
Encoratjat per una afició esplèndida, l’equip s’ha sobreposat a la delicada situació i ha tornat a realitzar el seu futbol de qualitat. I s’ha tornat a acostar a Cech. Un tret de Messi una mica alt ha engegat de nou la maquinària culer. El porter del Chelsea ha salvat els visitants en una internada d’Alves (min 61) i sobretot en un u contra u amb Eto’o (min 68). Setge fins al final Amb el marcador per estrenar, els minuts finals s’han convertit en un cara o creu. El Barça, que portava el pes del joc, tenia més números en la loteria, però el Chelsea, molt conservador, no renunciava a sorprendre amb un del seus contraatacs. Al descompte, amb els anglesos absolutament tancats, Bojan ha tingut la victòria al seu cap i Hleb als seus peus. No han tingut sort i l’eliminatòria es decidirà a Stamford Bridge.

1 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home