diumenge, de gener 25, 2009

Nova volta, mateixes golejades (4-1)

El Barça s’ha endut els tres punts contra el Numància, l’únic equip que l’havia batut en Lliga, oferint gols i espectacle. Messi (2), Eto’o i Henry han estat els golejadors d’un Barça que comença la segona volta com va acabar la primera: golejant.
En una nit freda i amb molt de vent, el primer temps ha estat un voler i no poder del Barça, que era l’únic equip que ha sortit a guanyar. Els blaugranes es topaven sempre contra l’ordre defensiu del Numància, que volia repetir la proesa de Los Pajaritos. Aquest somni s’ha començar a fer impossible en els primers minuts de la represa, quan Messi i Eto’o han posat ràpidament el 2-0 en el marcador. Amb el marcador advers, el Numància ha decidit llançar-se a l’atac. I ha aconseguit retallar distàncies amb un gol de Barkero. Però després ha pagat cara tanta ofensivitat i els blaugranes s’han recreat amb tants espais al davant. Així, Henry i Messi han signat dos gols més, que permeten el Barça continuar sumant de tres en tres a la Lliga. I ja van 53 punts, quinze més que Madrid i Sevilla, que juguen diumenge. Contra una defensa d’onze El Numància ha plantejat el partit com ho va fer en la primera jornada. Amb un dibuix tàctic ultradefensiu -Kresic ha apostat per un 4-1-4-1- i els onze jugadors a la meitat pròpia de camp, els numantins esperaven el Barça, que atacava una vegada i una altra. Hi havia, però, el problema de la manca d’espais. Al Barça li faltava una velocitat més per crear-los i un gol anul•lat a Goiría (min 17), en l’única ocasió visitant, ha servit per trobar-la. Atac i gol Des d’aquest moment el Barça ha començat a oferir la seva cara més habitual aquesta temporada. Les ocasions de Xavi (min 21) i Piqué (min 26) i un triple remat de Messi, Xavi i Touré (min 33) no han servit per obrir la llauna. Tot seguit, Iniesta –ubicat d’inici al migcamp- ha estat a punt de fer un gran gol de vaselina, però Juan Pablo ha respost amb reflexos sublims. Si no era el porter, eren Boris, Ortega o Palacios els que tallaven les triangulacions blaugranes, que no han pogut superar la muralla numantina en el primer temps. Es trenca el partit S’iniciava, doncs, el segon període amb els deures per fer per part del Barça. Els ha enllestit ràpid, en set minuts. En el 49 Iniesta ha canviat l’orientació del joc cap a la dreta, on Alves ha rebut i, després d’inventar-se un barret dins de l’àrea, ha assistit cap a Messi, que amb un toc molt subtil ha fet l’1-0. Tres minuts més tard ha arribat el 2-0, obra d’Eto’o després d’una nova passada a l’espai d’Iniesta. La muralla defensiva semblava ara de paper. Intercanvi de cops Ja amb res a perdre, el Numància ha estirat linies, en una decisió valenta que ha tingut premi: Barkero ha retallat diferències amb un llançament de falta molt colocat (min 60). Rebre un gol no ha agradat el Barça, que ha tornat a prémer l’accelerador en el tram final de partit. I Messi ha aparegut amb dues noves grans accions. La primera, per assistir Henry, que ha anotat el 3-1 amb un xut creuat. La segona, per fer una ‘croqueta’ abans d’endur-se un refús que li ha permès anotar el quart. Més Messi Després d’aquest nou golàs, s’han fos alguns ploms al Camp Nou. S’havia acabat l’espectacle? Ni molt menys, Messi encara ha tingut temps de crear dues jugades individuals que a punt han estat d’acabar amb gol, contra un Numància que ha jugat els darrers minuts amb deu, per l’expulsió de Palacios.