dimecres, de novembre 28, 2007

Primers de grup amb bon futbol (2-2)

Primers de grup amb bon futbol

El Barça ha complert l’objectiu amb què havia viatjat a Lió: classificar-se i jugar bé. A més, la derrota del Rangers a Stuttgart (3-2) li ha donat matemàticament el primer lloc del grup.
Classificats, líders i espectacle.

El Barça ha sortit de Gerland amb la classificació per als vuitens sota el braç, amb el primer lloc assegurat i amb la satisfacció d’haver estat millor que l'Olympique de Lió, vigent campió de França. Els blaugranes sempre han portat la iniciativa: s’han avançat amb un gol matiner d’Iniesta, contrarestat immediatament per Juninho, i Messi ha tornat a anticipar el Barça en el segon temps. Bojan Krkic era la principal novetat de Rijkaard en l’onze inicial, i el jove del planter no ha decebut, ja que ha servit l'assistència del gol i la del penal. A les acaballes del partit, novament Juninho, de penal, ha evitat el triomf, però no ha esvaït la sensació de superioritat barcelonista.

Futbol sense treva

El partit ha començat boig. Per començar, una obra d’art, un contraatac de llibre. Messi ha cedit l’esfèrica a la banda dreta a Bojan, que ha centrat al primer toc per a Iniesta, que, també de primeres, ha definit lluny de l’abast de Vercoutre (min. 2). La rèplica del Lió no s’ha fet esperar. Juninho ha penjat una falta lateral des d’uns 35 metres i s’ha colat sorprenentment al fons de la porteria de Valdés sense que ningú la toqués. L’espectacle ha continuat amb dues oportunitats clares, una per bàndol. Al minut 14, Fabio Santos s’ha trobat amb Valdés en l’u contra u, i tot seguit Touré ha fet lluir el porter francès amb un xut potentíssim des de la frontal. Pressió francesa Els dos equips s’han donat un respir durant el següent quart d’hora, fins que l’Olympique ha pogut avançar-se amb dues ocasions, de Govou i de Juninho, salvades per Valdés i Abidal, respectivament, el darrer sota els pals. L’atacant brasiler, molt incisiu, ho ha tornat a intentar amb la seva especialitat: una falta que ha sortit fregant l’escaire dret de la porteria blaugrana. El conjunt gal pressionava, però el Barça controlava el matx i creava sensació de perill gràcies a la mobilitat dels seus puntes. En algunes ocasions, el rival ha hagut d’aturar els davanters blaugrana amb duresa, fet que, sumat a la permissivitat del col•legiat, ha indignat Frank Rijkaard, que ha estat expulsat (min. 44).

Espectacle barcelonista

L’inici del segon temps no ha estat tant elèctric com el del primer, però sí que hi ha tingut una similitud: el gol del Barça. Messi ha transformat un penal comès sobre ell mateix després d’una jugada excepcional de Bojan (min. 58). El partit seguia calent i els de Rijkaard han estat castigats amb nombroses targetes grogues. Amb el Lió tocat i Gerland mut, Gudjohnsen ha sentenciat amb un xut massa alt des del centre de l’àrea (min. 62). Eren els millors minuts barcelonistes, i novament Gudjohnsen, amb una acció calcada a l’anterior, i Messi han posat a prova Vercoutre. Líders Ronaldinho ha entrat al camp al minut 71. El joc a pler del Barça s’ha vist interromput per un penal d’Abidal sobre Keita. Juninho l’ha marcat amb un xut potent pel centre (min. 79). El marcador, combinat amb la derrota del Rangers a Stuttgart (3-2), seguia sent molt positiu per als interessos dels blaugranes, que no han passat cap angúnia davant d’un Lió molt desgastat. Quan falta una jornada per al final de la fase, el Barça ja és matemàticament el primer del seu grup.