diumenge, de maig 20, 2007

At. Madrid, 0 - FCB, 6

El Barça ha recuperat la seva eficàcia ofensiva i, amb una exhibició de futbol, ha superat l'Atlètic de Madrid per 0-6 amb gols de Messi (2), Zambrotta, Eto'o, Ronadinho i Iniesta.

El conjunt que entrena Frank Rijkaard duu la iniciativa i gaudeix de més possessió de pilota en els minuts inicials del partit. Amb tot, no aconsegueix crear perill amb les seves accions ofensives. L’Atlètic de Madrid, per la seva part, es mostra molt perillós en les seves sortides a la contra.

En el 21, Torres ha provat una centrada perillosa des de la l’esquerra, però Thuram ha aconseguit desviar la pilota a còrner abans que cap jugador de l’equip visitant arribés a la rematada. Mica en mica, el conjunt que entrena Frank Rijkaard perdia la iniciativa del joc.

La primera ocasió clara del gol del FC Barcelona ha arribat en el minut 32, mitjançant un llançament de falta de Ronaldinho que s’ha estavellat al pal. Messi ha intentat continuar la jugada, però Pichu ha desviat el seu xut. Aquesta jugada ha esperonat els de Rijkaard, que continuaven buscant el gol amb insistència.

Així, en el 38, Leo Messi ha avançat el seu equip després d’una paret amb Samuel Eto’o. Només cinc minuts més tard, Zambrotta, oportú, ha marcat el segon de vaselina en veure Pichu avançat. Quan semblava que acabava la primera meitat, Eto’o, aprofitant una centrada de Deco des de la banda esquerra, aconseguia el tercer, que deixava el partit molt ben encarrilat per al conjunt blaugrana.
A la represa, el FC Barcelona ha seguit dominant el partit.

Després d’un xut de Galletti que ha aturat Valdés, el Barça ha estat a punt d’aconseguir el quart. Primerament Pichu havia refusat una falta de Ronaldinho; Messi ha intentat aprofitar aquest refús, i la seva rematada l’ha tret Eller sota pals. Amb un conjunt barcelonista molt ficat en el partit, el quart no ha trigat a arribar.

En el 57, Ronaldinho, després d’una excel•lent jugada que ha iniciat Xavi amb un barret per a Deco i que ha culminat amb una paret entre el ‘10’ blaugrana i Samuel Eto’o, feia pujar el quart gol al marcador. Amb un Atlètic de Madrid que s’ha quedat amb 10 homes després que Eller veiés la segona groga, el Barça, jugant a plaer, volia més. I ha arribat el cinquè. En el 80, una passada llarga de Gio ha deixat Messi sol davant Pichu, a qui ha superat amb una vaselina. Iniesta, en el 90, tancaria una golejada històrica al Vicente Calderón.