Penya Barcelonista de Lisboa

dijous, de novembre 30, 2006

Ronaldinho busca la triple corona



L'estrella del Barça pot revalidar el premi de la FIFA al millor jugador de futbol del món per tercer any consecutiu.


Cannavaro i Zidane són els altres aspirants després de la votació de seleccionadors i capitans

Ronaldinho segueix resistint a dalt de tot. La FIFA va anunciar ahir els tres jugadors que lluiten per ser considerats els millors del món i entre ells hi ha l'estrella blaugrana, escortat per Fabio Cannavaro (Madrid) i Zinedine Zidane (ja retirat). A diferència de la Pilota d'Or de la revista France Football, en què els periodistes van elegir el central italià, ara és el torn dels professionals.

En el premi de la FIFA només voten els seleccionadors i els capitans. I per dos anys consecutius (2004 i 2005) s'han posat d'acord per designar Ronaldinho com el millor del planeta.

A l'Òpera de Zuric, el 18 de desembre, just el dia que es commemoren els 250 anys del naixement de Wolfgang Amadeus Mozart, es coneixerà l'elegit. Malgrat que no va brillar al Mundial d'Alemanya, Ronaldinho és el gran favorit per revalidar la corona. L'estrella brasilera haurà de volar directament des del Japó, on acabarà de disputar el Mundial de clubs. Allà hi haurà Joseph Blatter, el president de la FIFA, de manera que el blaugrana podrà aprofitar el vol privat d'aquest per estar present a la gala, que tindrà el lema El futbol celebra Mozart.

Els millors del Mundial

En aquest acte, la FIFA també premiarà els tres millors jugadors del Mundial (Zidane, Cannavaro i Pirlo), els golejadors del torneig (l'alemany Klose, l'argentí Crespo i el brasiler Ronaldo), així com el millor porter (l'italià Buffon) i els equips que van destacar pel seu joc net a Alemanya: Espanya i el Brasil. Però aquests són guardons menors, comparats amb el FIFA World Player, un trofeu que Ronaldinho monopolitza des de fa dos anys. El 2004 es va enfrontar a Henry (Arsenal) i Xevtxenko (Milan). Els va guanyar. Un any més tard, cap hi era en aquest podi. Només Ronaldinho. El 2005, el brasiler va tornar a ser elegit com el millor superant Lampard (Chelsea), que va ser segon, i el seu company Etoo, tercer.

RONALDINHO

El millor del món, segons Pelé

A Singapur, en una de les múltiples i inacabables gires publicitàries que factura mensualment, a Pelé li van preguntar pel futbol. I pel monarca que l'ha succeït. "Messi és un bon jugador, crec que Robinho pot ser amb el temps dels millors. Però per mi, el millor del món és Ronaldinho", va dirO Rei en una entrevista televisiva.A Barcelona, a milers de quilòmetres, hi havia una altra persona que opinava el mateix que Pelé. I no és l'únic, és clar. "Ja ha guanyat dues vegades el FIFA World Player, crec que se'l mereix. És el millor", va explicar ahir Laporta, el president blaugrana, orgullós perquè un jugador del Barça figuri per tercer any consecutiu entre els tres grans del futbol.Al final del 2006, i malgratel seu decebedor Mundial (no va ser a Alemanya qui havia de ser, lluny de la seva millor imatge),el balanç de Ronaldinho és espectacular. No tan sols ha guanyat la segona Lliga consecutiva amb el Barça i la Champions de París, sinó que acomiada l'any fent xilenes prodigioses, convertit a més en el màxim golejador de la Lliga amb 10 gols (5 de penal). Però el que més el diferencia dels altres candidats és que es manté entre els elegits, sense gaires alts i baixos en el seu rendiment.

CANNAVARO

"La gent té poca memòria"

Després de la polèmica generada per la concessió de la Pilota d'Or, Fabio Cannavaro sembla queno veu gaires possibilitats d'emportar-se també el guardó de la FIFA al millor jugador del món. "És un premi personal important, però no necessari", va dir ahir després d'intentar justificar la decisió dels corresponsals de France Football i defensar-se de les crítiques rebudes sobre aquest tema."No ha sigut cap problema, perquè molta gent té poca memòria. A la Juventus vaig guanyar dos títols i tothom vadir que al Mundial era el millor defensa del món... Houllier hadit que era una barbaritat, però la Pilota d'Or la tinc a casa", va afirmar el central italià: "Es diu també que no es pot donar la Pilota d'Or a un defensa, peròes guanya perquè els defenses defensen bé. Gairebé sempre ha sigut un davanter qui ha guanyat un Mundial, però aquest any el Mundial l'ha guanyat un equip, no un jugador". Tots els elogis que li regategen al camp elsva rebre ahir Cannavaro. No procedien d'un jugador, malgrat que els va llegir a La Gazzetta dello Sport, el diari italià. "No és només valent sinó també sexi.És guapo i simpàtic", va dir l'actriu Monica Bellucci, queli va entregar dilluns la Pilota d'Or a París.

ZIDANE

Un exfutbolista enyorat

Al Madrid encara no es poden creure que el futbolista que va acabar coronat com el millor jugador del passat Mundial d'Alemanya, per davant de Cannavaro precisament, hagi deixat el futbol. Al Bernabéu el trobaran a faltar durant molt de temps, però ell no es va voler arriscar a cremar una altra temporada de sofriments en un equip en el qual no creia, i va renunciar a l'any de contracteque li quedava.Ni tan sols el cop de cap a Materazzi a la final mundialistai la seva corresponent expulsió van impedir que el futbol l'acomiadés a Alemanya com el millor després que molts el tractessin com a exjugador en la primera fase del campionat. Pot ser que no hagi estat l'últim homenatge.El 25 d'abril havia anunciat que es retiraria quan s'acabés el Mundial. Al Madrid, equip amb el qual va guanyar la Copa d'Europa que li faltava, ja li resultava impossible disfrutar, però va voler demostrar que li quedaven futbol i forces de sobres per posar una altra vegada en òrbita la veterana selecció francesa. La selecció espanyola en pot donar fe. És molt probable que aquella provocació de Materazzi el privés d'aixecar per segona vegada a la vida la Copa del Món.