Penya Barcelonista de Lisboa

dilluns, d’octubre 30, 2006

CHAMPIONS LEAGUE




Dades contraposades

El Barça rebrà al Chelsea amb la confiança que els anglesos mai han guanyat al Camp Nou. Amb tot, l'equip de Mourinho arriba a Barcelona amb una ratxa de 12 partits imbatuts.

Si fem un repàs als partits que el Chelsea ha jugat al Camp Nou, el pes de la història és molt favorable al Barça, que ha guanyat quatre dels cinc partits disputats fins ara. Des del doble enfrontament de la temporada 1965/66 a la Copa de Fires, fins al partit de tornada de vuitens de final de la Lliga de Campions de l'any passat, el FC Barcelona porta un balanç golejador aclaparador: 15 gols a favor i 3 en contra.
D'aquests resultats destaca el 5-1 dels quarts de final de la 'Champions' 99/00, quan el conjunt de Van Gaal va superar els anglesos per 5-1, la derrota més àmplia dels 'blues' a la Lliga de Campions.

12 partits imbatut

Tot i això, el conjunt de Frank Rijkaard no pot refiar-se de la història com a únic argument per afrontar el partit d'aquest dimarts. I és que el Chelsea arriba a Barcelona en un estat de forma envejable, després d'encadenar 12 partits seguits sense perdre entre totes les competicions. L'última derrota data del 23 d'agost, en un partit contra el Middlesbrough FC (2-1).

6 victòries consecutives fora de casa

Per si aquesta dada no fos prou contundent, l'equip de Mourinho també pot presumir de portar sis victòries consecutives fora de casa, després que guanyés, el 27 d'agost, al Blackburn Rovers (0-2). En aquesta ratxa s'hi inclou també la victòria còmoda a camp del Levski Sofia (1-3) en la segona jornada de la Lliga de Campions. A més, l'equip londinenc porta 31 partits entre totes les competicions sense perdre per més d'un gol de diferència.

Els gols i les lesions
Els davanters del Chelsea Didier Drogba i Andrei Xevtxenko són les principals referències ofensives dels anglesos i la seva presència, en tots dos casos, és dubtosa per dimarts. El jugador de Costa d'Ivori és el màxim golejador d'aquesta edició de la 'Champions' amb quatre gols en tres partits, mentre que l'ucraïnès suma un total de 43 gols en tota la història de la màxima competició europea. Tots dos arrosseguen dificultats físiques: Drogba en un peu i Xevtxenko té problemes musculars.