Penya Barcelonista de Lisboa

dijous, de novembre 24, 2011

AC Milan – FC Barcelona: Liderat amb espectacle (2-3) – ÀNIMS TITO



Van Bommel (pp), Messi (pen) i Xavi han avançat en tres ocasions al conjunt blaugrana
Ibrahimovic i Boateng han igualat dues vegades el marcador, que ha pogut ser més ampli
Roger Bogunyà



Una cita històrica entre dos grans del futbol europeu prometia emocions fortes, però potser no tantes. El FC Barcelona ha superat per 2-3 l’AC Milan en un partit descaradament ofensiu i vistós que s’ha resolt gràcies als gols de Van Bommel (pp), Messi (pen) i Xavi, que han permès als de Guardiola no anar mai a remolc en el marcador. Mentalment, no ha estat gens fàcil per al Barça, que ha vist com Ibrahimovic i Boateng han igualat dues vegades un partit que, per ocasions -3 rematades a porta de l’AC Milan, per 8 del Barça-, podria haver finalitzat amb un resultat molt més ampli per als blaugranes.
D’aquesta manera, el FC Barcelona torna de San Siro amb el liderat de grup matemàticament assegurat, quan el BATE Borissov encara ha de visitar el Camp Nou, just la setmana en què l’equip ha desplaçar-se al Santiago Bernabéu.
Partit d’anada i tornada
A San Siro s’ha vist des de l’inici un partit trepidant. Esbojarrat. El Barça ha sortit valent, disposat en un 3-4-3 que en atac semblava més un 3-3-4, amb Thiago i Cesc incrustats a la punta d’atac i amb Messi i Villa oberts a les bandes. Els italians, tancats al darrere, amenaçaven al contraatac, i Prince, Robinho i Seedorf sempre buscaven el mateix home per finalitzar les seves accions: Ibrahimovic. No hi havia treva i, en la primera jugada de perill real, ha arribat el 0-1, quan Van Bommel s’ha fet un autogol després d’una genial recuperació de Thiago i una centrada de Keita que esperava Xavi.
Després del primer gol, el matx ha acabat d’embogir. Robinho ha fallat una ocasió clara a tres metres de la línia de gol, semblant a la que ha errat Messi a l’altra àrea instants després. Abans de l’ocasió de l’argentí, però, ja havia empatat l’exblaugrana Ibrahimovic, assistit per Seedorf. El matx no era el que solen practicar els blaugranes, una mica fràgils enrere i en repetides ocasions amb superioritat numèrica a dalt, on cada arribada era una clara ocasió davant Abbiati, un dels millors del primer temps.
Messi recupera l’avantatge
En una de les nombroses ocasions del Barça, Aquilani ha fet caure Xavi dins l’àrea. Penal. L’italià, que ja tenia una groga, s’ha escapat de l’expulsió, en amonestar l’àrbitre a Nesta. Messi ha hagut de transformar dues vegades el penal, ja que el col·legiat ha considerat que en el primer llançament l’argentí havia fet una ‘paradinha’ prèvia. Com si es tractessin dels últims minuts de partit, l’AC Milan s’ha abocat a la porteria de Valdés en el tram final del primer temps, en què Puyol i Abidal han vist també la groga. A la mitja part, un 1-2 elèctric a San Siro.
Golassos de Boateng i Xavi
No hi ha hagut temps per a la relaxació a la represa. Villa i Messi han gaudit de bones ocasions per marcar el tercer, però ha estat l’AC Milan qui ha tornat a assolir l’empat. Ha arribat després d’una brillant acció individual de Boateng. El Barça no s’ha enfonsat després d’aquest segon cop en contra. Amb més control que en el primer temps, una llarga possessió visitant ha finalitzat amb una assistència de Messi a Xavi que aquest no ha perdonat. 2-3. Es feia justícia a Milà, on els de Guardiola han aconseguit un valuosíssim botí: la primera plaça del grup H.