Penya Barcelonista de Lisboa

dilluns, d’abril 11, 2011

El Barça s’entrena al Donbass Arena, un estadi cinc estrelles


El Barça s’entrena al Donbass Arena, un estadi cinc estrelles


El Barça s’ha entrenat al Donbass Arena, el nou i espectacular estadi del Xakhtar Donetsk. Excepte Pinto, que ha fet treball individual, la resta de jugadors s’han exercitat pensant únicament en el repte més immediat: el pas a les semis de Champions. Després d’arribar a primera hora de la tarda a Donetsk , el Barça ha fet cinc hores més tard el primer i únic entrenament a l’escenari del partit. L’equip s’ha exercitat al Donbass Arena, un estadi inaugurat l’estiu del 2009, que ha aconseguit la categoria de cinc estrelles per la UEFA, i que serà una de les seus de l’Eurocopa de 2012 que es jugarà a Polònia i Ucraïna. Els 20 jugadors convocats per Guardiola han pogut gaudir de les comoditats de la nova casa del Xakhtar.


L’actual camp del Xakhtar no té res a veure amb el RSK Olympiyskiy, l’antic estadi de l’equip entrenat per Lucescu, i en el que el Barça ja hi va jugar la temporada 2008/09 coincidint amb el partit de la fase de grups i en el que Messi va ser el gran protagonista amb dos gols.


Pinto, treball específic


Precisament gràcies a les modernes instal·lacions del camp del Xakhtar, José Manuel Pinto ha pogut dur a terme un entrenament específic dins el vestidor. I és que aquest disposa de diferents compartiments, entre els quals hi ha un amb una zona de gespa artificial. El porter, que arrossega encara molèsties al turmell esquerre a causa d’una distensió, ha fet treball individual i tractament.


Per la seva banda, la resta de jugadors que s’han desplaçat a Donetsk han sortit a la gespa de l’estadi on han dut a terme una sessió en el que la pluja ha fet acte de presència en alguns moments. Un temps molt diferent el que s’ha trobat l’equip quan ha aterrat a la ciutat ucraïnesa.