dissabte, d’abril 30, 2011

Derrota set mesos després (2-1)

El FC Barcelona ha encaixat la segona derrota de la temporada a la Lliga davant una Reial Societat que ha aconseguit remuntar a la segona part el gol inicial de Thiago. El títol, a quatre punts.
I 32 jornades després, després de set mesos i mig, el Barça va tornar a perdre a la Lliga. Des del 11 de setembre, amb el 0-2 davant l'Hèrcules, que l'equip de Guardiola no queia. Aquest dissabte ho ha fet davant un altre recent ascendit, la Reial Societat, un equip molt necessitat de punts per eludir el descens i que, de passada, impedeix el Barça igualar el rècord de 32 partits consecutius sense perdre de la Reial de la temporada 1979/80 .
El matx del Barça ha anat de més a menys. Thiago ha avançat als visitants amb un gran gol, però a l'equip li ha faltat joc i possessió a la segona meitat, en què el conjunt basc ha remuntat gràcies als gols d'Ifrán i Xabi Prieto, de penal. Amb aquest 2-1 advers, al Barça li falten quatre punts per aconseguir el títol de Lliga. En aquest sentit, la derrota del Madrid davant el Saragossa (2-3) fa que la Lliga segueixi igual amb una jornada menys per disputar-se.
Lesió de Montoya
Amb un onze molt diferent al de dimecres, en què Fontàs ha actuat de lateral esquerre, Xavi de migcentre, Thiago i Keita d'interiors i Jeffren i Afellay d'extrems, la pitjor notícia se l'ha endut el lateral dret Montoya, lesionat al quart d'hora de partit després d’una falta de Tamudo. Alves ha entrat en el seu lloc i el Barça, que s'ha desenvolupat com si juguessin els més habituals, ha arribat amb relativa claredat a l'àrea de Bravo des dels compassos inicials.
Golàs de Thiago
L'equip, conscient del que suposava una victòria a Anoeta, ha triangulat amb velocitat i relativa comoditat a la zona de mitjos. Així ha estat com Xavi ha vist la desmarcada de Thiago i li ha posat la pilota perfecte perquè aquest -després d'un lleuger toc de Messi- pogués superar amb una vaselina impecable la sortida de Bravo. Golàs i 0-1.
Empata Ifrán
Amb l'avantatge al marcador i amb una Reial necessitada de punts, el partit s'ha igualat a la segona meitat. La Reial s'ha bolcat a l'atac i ha ofegat com mai un Barça una mica més relaxat. L'assetjament dels locals ha donat fruits i pocs minuts després d'un canvi ofensiu de Lasarte -Zurutuza i Ifrán per Rivas i Tamudo- ha arribat el gol de l'empat, obra del mateix Ifrán. Al Barça li faltava possessió i control.
Remunta la Reial
Amb l’1-1 al marcador han arribat tres males notícies més: el rigorós gol anul•lat a Milito, la seva posterior lesió (que ha obligat Busquets a substituir-lo) i, una estona després, el 2-1 de la Reial Societat. El segon gol basc ha arribat després d'un penal de Mascherano transformat per Xabi Prieto i que Pinto gairebé aconsegueix aturar. En el tram final de partit, el Barça ha fregat l'empat, però aquesta vegada la pilota no ha volgut entrar. La Lliga segueix igual, però amb una jornada menys.