Penya Barcelonista de Lisboa

dimecres, de febrer 02, 2011

Adriano, Thiago i Afellay marquen els gols del Barça en el "tràmit" a Almeria (0-3)



Adriano, Thiago i Afellay marquen els gols del Barça en el "tràmit" a Almeria (0-3)

El Barça ha guanyat 0-3 en un partit sense vida, perquè l'Almeria no ha arriscat i el Barça ha conservat la possessió sense voler fer sang.

Adriano amb una acció individual al 34', Thiago de cap al 56' i Afellay amb un xut sec i creuat al 65' han sigut els golejadors

L'Almeria ha sortit amb la intenció clara de no encaixar una golejada. En cap cas, de remuntar l'eliminatòria. S'ha tancat al seu camp i ha regalat la pilota a un Barça que, ple de suplents, ha intentat donar ritme a la circulació, però li ha faltat profunditat. Nolito, Bojan i Afellay han estat actius, atrevits en l'un contra un, però la baixa exigència del matx no els ha permès trobar oportunitats per lluir les seves ganes.

Així, el primer temps ha tingut un ritme insuls, perquè només el Barça ha volgut jugar a l'atac. L'Almeria, que ha tingut una única ocasió (però clara) al minut 26, quan Ferghouli ha estavellat una pilota al pal. Ha sigut l'única acció en què els d'Oltra s'han estirat i han buscat la porteria defensada per Pinto.

Amb més conducció que toc, el Barça ha intentat fer el seu joc. Però no ha sigut fàcil donar agilitat a les accions, frescura. En una gran acció individual, ha arribat el primer gol, obra d'Adriano. El lateral brasiler, avui jugant per la banda esquerra, ha recuperat una pilota, ha conduit, marxant entre rebots de dos defensors i ha definit bé davant la sortida d'Esteban per fer el 0-1, resultat amb el que s'ha arribat al descans.

La segona meitat ha tingut el mateix aire de tràmit del primer temps. Guardiola ha intentat donar-li un sentit al partit canviant les posicions de Bojan i Afellay, per permetre al català jugar a la seva posició més natural, en punta, i a l'holandès a la banda, on ha exhibit el seu talent en carrera.

Això ha activat el partit, però no ha canviat la cara d'un Almeria que només ha pressionat tímidament, deixant que el Barça consumís la possessió entre centrals. En una jugada adormida, Milito ha fet un atrevit canvi de ritme i una llarga conducció per portar la pilota a l'àrea, i Thiago ha rescatat l'acció per obrir a banda i entrar al remat per fer el segon amb una brillant rematada de cap.

Poc després, una bona acció d'Afellay, que controla orientant-se la pilota per engaltar un potent xut creuat que ha fet el 0-3. Sense intensificar el ritme, el Barça ha pogut marcar algun gol més. Afellay, Bojan i Thiago encara han trobat motivació per ampliar la golejada.


Barça: Pinto; Alves, Busquets (Piqué, 45'), Milito, Adriano; Mascherano, Thiago, Keita; Afellay, Bojan i Nolito

Almeria: Esteban; Michel, Carlos Garcia, Pellerano (Acasiete, 62'), Luna; Vargas, Bernardello; Corona (Crusat, 68'), Uche (Ortiz, 76'), Feghouli; Goitom

Gols: 0-1, Adriano 34'; 0-2, Thiago 55'; 0-3, Afellay 65'

Àrbitre: Ayta Gámez. Ha amonestat Busquets, Michel.