Penya Barcelonista de Lisboa

dissabte, de gener 15, 2011

Golejadors contra golejats


Golejadors contra golejats

Aquest diumenge s’enfronten al Camp Nou el Barça, el màxim golejador de la Lliga amb diferència, contra el Màlaga, el màxim golejat de la competició. Pellegrini intentarà revertir la situació amb els nous fitxatges.

La superioritat blaugrana a la classificació és rotunda amb tots els equips, tant en punts com en gols marcats i en gols encaixats, però especialment amb el Màlaga pel que fa als gols.

Més gols que l’any del triplet

El Barça ha marcat 57 gols en les 18 jornades disputades, fet que equival a 3,16 gols de mitjana per cada partit de Lliga. Aquestes xifres són gairebé les millors de la història a aquestes alçades de campionat: només el Barça de la temporada 50/51 havia fet un gol més que l’actual, però aquell era un altre futbol perquè també havia encaixat 38 gols, pels 10 actuals. De fet, aquesta temporada el Barça ha marcat 3 gols més a la Lliga que l’any del triplet per aquestes dates.

Un Màlaga amb problemes defensius

L’atac del Màlaga ha marcat tants gols com el cinquè classificat, l’Espanyol, però els andalusos són setzens a la classificació perquè són dèbils darrere. Fins ara, el Màlaga és l’equip que més gols ha encaixat, amb 37, cinc més que el Saragossa, que és el segon amb més gols rebuts. Aquests problemes defensius han fet perdre molts punts al conjunt malagueny.

Fitxatges per al joc de contenció

La falta d’equilibri va provocar l’arribada de Pellegrini a la banqueta i ell ha decidit reforçar la rereguarda de l’equip per donar consistència a l’equip. Per aquest motiu, quatre dels cinc fitxatges fets fins ara són de tall defensiu, com el porter Asenjo, el central Demichelis i els migcentres Maresca i Camacho.