dijous, de gener 06, 2011

Abidal exerceix de Rei (1-1)

Un gol d'Abidal, el primer que anota amb la samarreta blaugrana, ha classificat el FC Barcelona per als quarts de final de la Copa del Rei després de 90 minuts de passió futbolística a San Mamés. El Getafe o el Betis, el pròxim rival.

A la Nit de Reis, els Reis de Copes han estat a l'alçada de la història de la competició i han ofert a San Mamés un brillant espectacle de futbol. S’han reunit a Bilbao la intensitat, l'emoció i els gols, enmig d'un ambient calentíssim, en consonància amb les grans nits de Copa. El partit, controlat majoritàriament pel Barça i a ratxes igualat, semblava destinat a la pròrroga fins al gol d'Abidal en el minut 75 de partit. El seu primer amb el Barça en 130 partits. Amb el 0-1, semblava tot resolt, però un gol de Llorente ha afegit una nova dosi d'emoció en el tram final.

Ara, el FC Barcelona espera rival als quarts, on s'enfrontarà al Getafe o el Betis. L'anada es disputarà la setmana que ve, al Camp Nou.

Un inici esperançador

El conjunt de Guardiola, amb Puyol i Iniesta a la banqueta, ha sortit connectadíssim a San Mamés. Un joc ràpid i combinatiu ha tancat l'Athletic Club durant el primer quart d'hora de matx, en què Villa ha gaudit d'una claríssima ocasió davant Iraizoz. La possessió i el control eren del Barça, que, sorprenentment, a poc a poc ha anat cedint terreny a l'equip local.

La trobada s'iguala

Del domini absolut del Barça -amb un 70% de possessió fins al minut 20- s'ha passat a un partit d'anada i tornada, amb contraatacs perillosos de l'Athletic Club, sempre amenaçant en el joc aeri. Al descans, però, s'ha arribat sense més remats a porta, amb la pròrroga en l'horitzó.

Iniesta guia el Barça

El Barça ha patit les majors complicacions del partit a l'inici de la segona part, quan un Athletic Club impulsat per la seva afició ha tancat durant alguns minuts els blaugranes en la seva àrea. Per sort, el setge ha durat poc i els culers han recuperat el seu millor to a partir del minut 60, coincidint amb l'entrada d'Iniesta al terreny de joc. Havia arribat l'hora del Barça. L'hora del gol.

Històric Abidal

Villa suposava una amenaça constant per al conjunt basc. La seva mobilitat colpejava una i altra vegada als corpulents Ustaritz i Ocio, cansats de tant córrer. Messi era l'altre dimoni blaugrana i ha estat ell, precisament, qui ha assistit Abidal en la jugada decisiva del 0-1 en el minut 75. El francès, reconvertit a lateral des de l'entrada d'Iniesta (que ha reubicat a Busquets com a central), ha arribat des de la segona línia i ha superat Iraizoz amb un xut ras impecable. Era el seu primer gol amb el Barça, instants després d'haver-se endut l'impacte d'un objecte llançat des de la grada.

Llorente posa el suspens

A San Mamés, però, tal com havia avisat Guardiola en la roda de premsa prèvia, els partits no conclouen fins que l'àrbitre xiula el final. I això encara no havia succeït. Un gol de Llorente amb un xut precís des del punt de penal ha posat al límit l'eliminatòria: els bascos estaven novament a un únic gol de la classificació. Els minuts finals, d'infart, han servit per presenciar el debut d’Afellay amb el Barça, que ha sobreviscut amb un brillant esperit coper la intensa Nit de Reis. Quin primer regal!