Penya Barcelonista de Lisboa

dimecres, de novembre 24, 2010

A vuitens amb autoritat (0-3)


A vuitens amb autoritat (0-3)

El Barça s’ha classificat per a la següent ronda de la Champions com a primer de grup en vèncer el Panathinaikos amb un contundent 0-3. Els gols de Pedro (2) i Messi han estat fruit d’unes excepcionals jugades col·lectives.

Sona l’himne de la Lliga de Campions i el Barça no perdona. És igual que el clàssic estigui a tocar. La prioritat era assegurar la classificació pels vuitens i ha complert amb escreix. Mesclant seriositat amb espurnes de majestuositat, el Barça ha transformat l’infern grec en un passeig triomfal a base de futbol control i gols. Al Panathinaikos n’hi han caigut tres, tots ells fidels reflexes de la filosofia barcelonista. És a dir, tres obres d’art. La superioritat visitant ha estat total.

Sense por

L’equip no s’ha deixat intimidar per l’ambient hostil de l’estadi Olímpic d’Atenes. Silenciava el soroll de les grades amb llargues possessions, mentre buscava la fluïdesa necessària per desactivar l’endarrerida i poblada defensa local. A vegades, el Panathinaikos despertava els seus seguidors amb accions plenes de coratge o amb algun contraatac. Com el que ha deixat Cissé sol davant Valdés, que ha hagut de treure una mà miraculosa (min 20). Seria l’únic ensurt majúscul de la nit.

Gol de Pedro

Tot seguit, un xut amb efecte d’Adriano, la principal novetat a l’onze, ha fet lluir el porter Tzorvas. En la jugada posterior Pedro ha signat el primer amb un tret creuat, després d’una perfecta paret amb Alves. Les aproximacions del Barça no eren abundants, això sí, quan es produïen, eren vistoses i letals. Villa, per partida doble, i Pedro han tingut dues opcions bones just abans del descans, en els instants de major setge culer.

Rúbrica esplendorosa

La dinàmica s’ha mantingut a la represa. Els visitants seguien combinant amb paciència i pragmatisme, i trobant més espais amb el pas dels minuts. Al 52, un ofensiu Adriano ha tornat a fer volar Tzorvas, en un llançament idèntic al del primer temps. Però la cara més primorosa del Barça sempre apareix i els de Guardiola han sentenciat amb una nova diana per a la videoteca. Messi ha assistit a la seva ja tradicional cita amb el gol en culminar una combinació col•lectiva genial (min 62). L’omnipresent Adriano ha fet la passada de la mort.

Rondos i gols

També val la pena veure repetit una i altra vegada el 0-3. L’estratègia blaugrana ha funcionat amb precisió: un córner ha arribat als peus d’Alves, que ha enviat l’esfèrica a Iniesta perquè la baixés amb categoria i la cedís per al ‘matador’ Pedro. Tancat el partit, l’afició grega ha estat a punt d’acabar-lo abans d’hora per culpa del llançament de petards i bengales. Calmada la fressa i amb els deures fets, el Barça s’ha divertit amb un rondo amb final feliç i premi gros: el primer lloc del grup.


La prèvia El grup DAra mateix, disputats quatre dels sis partits, el grup D està així:

Barça 8 punts
Copenhaguen 7 punts
Rubin Kazan 3 punts
Panathinaikos 2 punts
Nova oportunitat a AtenesJordi Clos
El Barça disposa aquest vespre d’un segon ‘match ball’ per classificar-se per als vuitens de final de la Champions. La victòria al complicat estadi del Panathinaikos (20.45 h, TV3 i R@dio Barça) li donaria el bitllet.
Després de l’empat en la jornada anterior a Copenhaguen (1-1), el Barça té aquest vespre la segona oportunitat de certificar matemàticament la classificació per als vuitens de final de la Lliga de Campions. Ho aconseguirà amb una victòria al camp del Panathinaikos, encara que l’empat li podria valer, sempre i quan el Copenhaguen no perdi a Kazan. Cal recordar, però, que el conjunt danès amenaça la primera plaça que ocupen els catalans.

Només pensen en el Panathinaikos

És per això que el partit contra el campió grec cobra una gran importància. I és que a banda de la classificació també hi ha el primer lloc del grup en joc. Són motius més que suficients per aparcar el clàssic del dilluns fins demà. L’equip va demostrar en la històrica golejada per 0-8 a l’Almeria que pensa partit a partit, sabent de la rellevància que tenen els compromisos d’abans i després de rebre el Madrid. Ja només en queda un. I no admet relaxació.

Toca guanyar fora

El cos tècnic es va emportar a Atenes tots els disponibles i Abidal, sense l’alta, a més dels joves del filial Miño, Thiago i Fontàs. Els únics que no van viatjar, doncs, són el lesionat Milito i el sancionat Pinto. Un dels objectius del Barça és trencar la ratxa d’una victòria en els onze últims desplaçaments europeus, si bé és cert que només ha patit una derrota i que amb aquesta dinàmica va aconseguir arribar a la final i a les semifinals de les dues últimes edicions de la Champions.

Un contrincant imprevisible

El rival presenta dos hàndicaps importants. En primer lloc la seva temible afició, que omplirà l’Estadi Olímpic i no deixa d’esperonar els seus homes i pressionar el contrari. A més, a nivell esportiu, el Panathinaikos resulta un equip imprevisible perquè estrena l’entrenador. L’extècnic del Màlaga Jesualdo Ferreira va substituir Nioplias. Intentarà redreçar el rumb d’un quadre que no coneix la victòria a la Champions, on acumula un gol a favor i set en contra.