Penya Barcelonista de Lisboa

divendres, de juliol 16, 2010

Un matrimoni perfecteUn matrimoni perfecte

Tito Vilanova, la mà dreta de Guardiola i que aquest dimecres també va renovar per un any més, és un home cabdal per al de Santpedor. La seva relació va néixer a la Masia quan tots dos jugaven al futbol base.

“Ens coneixem des de nens, quan ell va entrar a la Masia. Hi vam entrar la mateixa temporada, jo tenia dos o tres anys més que ell. Vam estar junts a la Masia durant sis anys”, explicava ara fa mig any Tito Vilanova a Abu Dhabi en una entrevista a Barça TV per al programa sobre els 100 partits de Josep Guardiola al primer equip. La relació estreta entre Josep Guardiola i el segon entrenador ve de lluny. I, ara que tots dos han signat la renovació per una temporada més, el seu present i futur més immediat és paral·lel.

La seva complicitat professional està justificada pel caràcter de tots dos: molt perfeccionistes i treballadors. Vilanova, discret com sempre, explicava llavors: “El primer entrenador ho fa tot. El segon entrenador ha d’estar molt concentrat. Ha d’estar preparat perquè, en qualsevol moment, en Pep ens demana opinió i no puc pensar, he de donar una resposta. He d’estar contínuament pensant coses, anticipant-me a coses que poden passar. Que quan en Pep ho requereixi, jo li digui com ho veig. Ens obliga a estar molt atents”.

Agraït a l’oportunitat

En el reportatge ‘La que estem liant’, de Barça TV, el segon tècnic del primer equip explicava com en el seu dia, quan Guardiola va assumir el càrrec d’entrenador del filial, li va valorar els coneixements que tenia de les categories inferiors i li va demanar que l’acompanyés en el trajecte que començava.

“Després de jugar a futbol, vaig entrenar el futbol base del Barça i vaig estar també a Tercera amb altres conjunts. En Pep va valorar positivament el fet que conegués molt bé aquestes categories. Quan em va proposar venir al Barça, jo havia arribat a un acord amb el Terrassa per ser director esportiu. Ho anàvem a anunciar. Vaig pensar en dues possibilitats: o fer carrera pel meu compte o amb en Pep. Em va semblar interessant. En Pep em va convèncer, tampoc em va costar gaire”, revelava Vilanova ara fa mig any.

El segon tècnic del FC Barcelona reconeix que el cos tècnic que han format és propici tant per a l’equip com per a ells, com a professionals. “En Pep és molt agraït amb tot el seu entorn. Reparteix joc i crec que això fa que et sentis molt més tranquil i a gust. Tots els que estem al seu costat li hem d’agrair que ens hagi donat l’oportunitat de ser al primer equip”.

Dos perfeccionistes

En l’entrevista explica que tots dos posen un grau d’exigència molt gran en tot allò que fan. “Ens hem trobat. Jo venia de fer de director esportiu. Aquesta és la feina més difícil en el món del futbol. Ara això és més fàcil, però treballem contínuament i veure que en Pep no para en moments en què voldries anar amb la família... Com hem de parar els altres?”, revelava Tito.

Com a anècdota, Vilanova explica que fa que es pensi que no gaudeixen de l’oportunitat que tenen entre les mans. “A vegades, la gent ens diu, 'rieu una miqueta a la banqueta', però nosaltres estem molt concentrats. Però sí que ens ho passem bé. Sembla impossible que perdem. Les ganes de guanyar fan que estiguem molt per la feina”.

Tot i això, Vilanova admetia que és feliç amb el projecte que tenen entre mans. “És un somni el que estem vivint. Hi estem dedicant molt perquè les coses vagin bé, i crec que, si t’hi dediques, és més fàcil que les coses surtin bé”.

4 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home