Penya Barcelonista de Lisboa

dimecres, de maig 19, 2010

Txiki: “Villa té perfil Barça”


Txiki: “Villa té perfil Barça”

El secretari tècnic blaugrana elogia les qualitats futbolístiques del davanter asturià. Afegeix que “Ibra no està en venda” i que la continuïtat de Bojan “està garantida del tot”.

Un cop acabada la temporada de futbol, a les oficines del club torna l’activitat. El campió no s’atura i ja treballa en la confecció de la pròxima temporada. El secretari tècnic blaugrana Txiki Begiristain passa revista a l’actualitat del primer equip. I ho fa en exclusiva a Barça TV i www.fcbarcelona.cat

Heu planificat la pròxima temporada?
“Si, si. Amb el Pep. És clau. Ell segur que segueix la pròxima temporada i ell està en tota la planificació. Dependrà dels aspectes econòmics, però tenim confiança i anirem fent. Totes les decisions estan preses i avalades amb el Pep”.

Aquesta plantilla necessita molts retocs?
“No gaires però la nostra feina sempre és veure possibilitats de millora. Hi ha rendiments que abans eren millors i que aquest any han sigut pitjors i per tant hi ha posicions que hem de millorar”.

David Villa és un jugador de perfil Barça?
“Si, com el Leo va combinant la posició de davanter centre, o bé des de la banda dreta cap al mig. Té un perfil de jugadors que fan molt bé la diagonal, que van molt bé a l'espai, que tenen profunditat. David Villa té aquest perfil”.

Cesc ha dit que si marxa de l'Arsenal vol venir al Barça. Això ja és un primer pas.
“És una bona notícia. Però aquí el que compta molt és l'Arsenal, quina és la seva decisió. Pensa que és un jugador importantíssim per ells. I això ho hem de respectar. A vegades les voluntats dels jugadors no es compleixen, perquè tenen un contracte en vigor al que estan sotmesos. El que digui que vol venir al Barça és sinònim que s'estan fent molt bé les coses aquí. És una gran notícia que vulgui venir i jo crec que en algun moment Cesc ha de venir al Barça. No sé quan, però tinc la impressió que és un jugador Barça i que gaudiria molt. En algun moment ha de venir. Tant de bo fos el més aviat possible. Però aquí hem de respectar la voluntat de l'Arsenal i el contracte que té”.

Hi haurà algun ascens de jugadors del Barça Atlètic al primer equip?
“No formaran directament part de la primera plantilla. El jugador jove del planter ha de jugar. El que volem és que el jugador vagi compartint, que pugui estar entrenant amb el primer equip i jugant amb el Barça Atlètic. El Jonathan i el Thiago són candidats a tenir aquest paper”.

Parlem de noms propis d’aquesta temporada. Ha tocat sostre Messi?
“Demanar-li més és complicat. Els números són impressionants. Seria ideal que si Messi l'any que ve no marqués els mateixos gols, quedés compensat per l'aportació de la resta. Aquest any al final hem tingut un Ibra que ha fet molts gols, un Pedro que ha marcat molts gols. I un Bojan que al final també ha fet gols, que s'ha animat. I si tenim la sensació que Messi ha de marcar una altre vegada 47 gols per ser campions, anem malament. El més important és que l'aportació sigui més efectiva per la resta i així deixem més tranquil al Leo. Perquè exigir-li encara més és injust. Ha fet una temporada increïble. Ho guanyarà tot una altre vegada”.

Piqué també ha fet un any esplèndid. Que li diguin 'Piquenbauer' ja no és exagerat, oi?
“I més després de la temporada anterior que va ser molt bona. Sempre hi ha la por de saber si podrà mantenir aquest nivell. I l'ha mantingut, s'ha consolidat en la posició de central i estem realment contents. També per la seva decisió d'esperar el Barça i la del Barça de fitxar-lo”.

Márquez ha estat víctima de la competència a l'eix de la defensa?
Hem de fer memòria amb Márquez. L'any passat va tenir el problema de la lesió que li va fer quedar fora de les finals, però la temporada va ser impressionant. Quan Rafa Márquez ha fet una gran temporada hem estat campions de tot. I aquest any amb l'arribada de Piqué, el gran moment de forma de Puyol, la recuperació del Milito. Al final s’han generat dificultats per tenir la continuïtat de l'any passat. Però com sempre el comportament ha estat fantàstic. El que passa és que estem parlant d'un Barça que ho vol guanyar tot i que guanya la lliga d'aquesta manera, no és tan fàcil jugar. Ningú ho té fet”.

Perquè Txigrinski no ha triomfat en la seva primera temporada?
“Pel mateix. Perquè és molt difícil. El 'Puyi' és el capità i és el titular a la selecció espanyola. El Gerard porta dues temporades molt bones i superar tot això és difícil. El que hem de tenir és una plantilla complerta, de molts jugadors. El que no vol dir és que el que no jugui fem que sigui dolent. Que aquest és el risc que sempre tenim de l'entorn. El qualifiquem com un error, com un jugador que no val. Doncs no. Qui supera a una parella com el ‘Puyi’ i el Piqué? Qui supera un Márquez que va fer una temporada impressionant? Qui supera un Milito recuperat? És molt difícil superar tot això. Això no vol dir que siguin dolents. Txigrinski té 22 anys, té temps per créixer. Hi ha una cosa que té a favor: l'actitud és extraordinària, el comportament dins el vestidor és fantàstic, és estimat pels seus companys, veurem si és capaç de créixer i de competir amb totes aquestes figures”.

Esperaves l'explosió de Pedro?
“És una gran explosió. El que si tenia clar que des de l’any passat venia aportant molt cada vegada que participava. La seva actuació ha estat brillant en un sentit principal: en tots els partits importants ha marcat. No només en totes les competicions, sinó que a més, ha estat decisiu. De fet estem parlant de la temporada passada, dels 26 gols que va fer Henry, un dels millors jugadors de la història de la Premier i que va fer una temporada brutal amb nosaltres, que ens va ajudar i va ser clau per aconseguir els tres títols. I resulta que ara Pedro ha fet 23 gols. Ha estat impressionant”.

Ara parlaves d’Henry, el seu futur és lluny de Barcelona?
“Una mica és la decisió que han de prendre alguns jugadors i probablement sigui el cas de Thierry. Nosaltres estem encantats, molt agraïts pel seu comportament i perquè és un gran del futbol. Com dèiem amb el Márquez, hem de recordar el triplet. Hem de ser conscients de quin paper juga cada jugador, dins la plantilla i aquí és on l'Henry haurà de decidir. Preguntar-se: què vull ser? Estic content amb aquest paper? És el paper que ha de jugar ell. Està més en la seva decisió si vol estar aquí, o anar lluny i tenir un altre paper protagonista”.

Ibra ha fet 21 gols aquesta temporada. Ha complert amb les expectatives inicials?
“No podem mirar només l'últim mes, sinó també valorar el que ha fet des de l'inici. Va fer una gran meitat de la temporada. Després si que ha tingut alguna dificultat, alguna petita lesió i ha tingut dificultats al final. Com sempre el tècnic ha de decidir qui és el que està millor i ha acabat no jugant gaire. Però en la seva primera temporada, hem de ser molt optimistes. L’Ibra no està en venda. És un jugador que aporta moltíssim, és un jugador que l'hem somniat i que volem que continuï. Però com sempre, ell ha de ser feliç. S'ha de trobar còmode amb la plantilla i ell també ho ha de dir”.

La continuïtat de Bojan està garantida?
“Garantida del tot. Ha tingut dificultats. Tens un Leo que marca, un Pedro que arriba i fa 23 gols, amb un Ibra que arriba de fora i també té protagonisme. Bojan té dificultats però té dinou anys. Si ell té paciència, nosaltres en tenim més. Tenim moltíssima paciència. I me n'alegro que hagi tingut paciència perquè pot ser el 9 del Barça molt aviat”.

I Touré?
“És un jugador important, molt bo, extraordinari. La qüestió és saber cadascú com es troba. El paper que ha d'assumir. Comptem amb ell per l'any que ve, però el que passa és que els jugadors ho han d'acceptar. I han d'acceptar que hi ha un Busquets extraordinari, hi ha un Xavi, un Iniesta, un Keita a un nivell fantàstic. Al final la competència l'has d'admetre i pot passar que no tinguis tants minuts com tu imaginaves. El primer que ho ha d'admetre és el jugador. Si admet aquesta posició, per nosaltres endavant. Si ell no l'admet i vol parlar, hi estem obligats. No tindrem mai un jugador que no vulgui ser-hi”.