Penya Barcelonista de Lisboa

dimecres, de maig 19, 2010

El calendari electoral, definit




El calendari electoral, definit

La Junta Directiva del FC Barcelona, després de reunir-se aquest divendres, ha deixat perfilat el calendari electoral que conclourà el pròxim diumenge 13 de juny amb la convocatòria dels socis del club a les urnes.

El secretari de la Junta, Josep Cubells, després de la reunió de la Junta Directiva que s’ha celebrat aquest divendres a les instal·lacions del Camp Nou, ha informat detalladament d’un calendari electoral que arrencarà el pròxim 10 de maig, quan es publicacarà la convocatòria de les eleccions, i que posarà el seu punt final el diumenge 13 de juny.

Constitució de la Junta i la Mesa Electoral

D’aquesta manera, el dilluns 10 de maig es donarà el tret de sortida a aquestes eleccions. El camí cap a les urnes serà intens a partir de llavors. Així, el dia 14 de maig es farà el sorteig públic per designar els components de la Junta Electoral i de la Mesa Electoral. Aquests dos organismes es constituiran el diumenge 16 de maig.

Aprovació del cens i reclamacions

De cara al dia 17 i fins al 21 de maig s’exposaria el cens electoral a l’oficina del Síndic dels Socis i Sòcies, que per a aquest procés estarà a les dependències de l’OAB i en les quals es podrà fer arribar també les reclamacions que hi pugui haver contra aquest cens electoral. Aquestes reclamacions s’hauran de demanar per escrit, presentar-les al mateix lloc i adreçar-les a la Junta Electoral. La resolució d’aquestes possibles reclamacions, així com l’aprovació del cens definitiu, que ja no podrà ser objecte de cap modificació durant la resta del procés electoral, es concretarien el dia 24.

Presentació de candidatures

El període per a la presentació de les diferents candidatures queda establert entre el 25 de maig i l’1 de juny. Cada candidatura haurà d’estar integrada per un nombre de candidats no inferior a 14 ni superior a 21, tots encapçalats pel candidat a president o a presidenta. Per ser candidat el nombre mínim de firmes que cal presentar és de 2.095. Ja el 3 de juny la Junta Electoral proclamarà les candidatures que tindran dret a participar a les eleccions.

Campanya electoral

La campanya electoral, doncs, tindrà lloc entre el 4 i l’11 de juny. Serà llavors quan els candidats i candidates podran fer actes d’informació, promoció o propaganda. El dissabte dia 12 de juny hi haurà el dia de reflexió. Finalment, el dia 13 se celebraran les eleccions, l’escrutini i la proclamació dels guanyadors.

Les dates

10 de maig: Publicació de la convocatòria
14 de maig: Sorteig dels membres de la Junta i Mesa electorals
16 de maig:
Acte de constitució de la Junta i Mesa electorals
17-21 de maig: Exposició del cens i reclamacions contra el cens electoral
24 de maig: Resolució de les reclamacions i aprovació del cens definitiu
25 de maig a l’1 de juny: Presentació de candidatures
3 de juny: Proclamació de candidatures
4-11 de juny: Campanya electoral
12 de juny: Dia de reflexió
13 de juny: Eleccions, escrutini i proclamació de guanyadors