Penya Barcelonista de Lisboa

dissabte, d’abril 03, 2010

La prèvia - Tres punts decisius




Tres punts decisius

El bon moment de joc i resultats conviden a l’optimisme contra l’Athletic Club (20.00 hores, GolT, Canal+ Liga i R@dio Barça). La missió és no pensar en l’Arsenal i el Madrid, properes cites blaugranes. Abidal podria reaparèixer.

Massimo Busacca xiula el final del partit i la sensació és de resultat injust i d’oportunitat perduda. Ara, 72 hores després de l’anada dels quarts de Champions, n’és una altra de ben diferent: l’orgull i la satisfacció de tenir un equip amb identitat pròpia, capaç de passar per sobre de tot un Arsenal durant 70 minuts. Amb aquest joc, les victòries acabaran sent la conseqüència. Amb aquest nivell tot és possible.

Nou finals a la Lliga

L’equip l’ha assolit en el tram més decisiu de la temporada. D’aquí a un mes, només quedaran tres jornades de Lliga per disputar-se i ja es coneixeran els finalistes europeus que seran al Santiago Bernabéu el 22 de maig. Durant els primers set mesos de competició es lluita per no dir adéu als títols, a l’abril i al maig es guanyen. Queden nou partits de Lliga i les sensacions més recents, com dèiem, no poden ser millors. El Barça ha ofert un gran futbol no només a Londres, sinó també a Saragossa, contra l’Stuttgart o el València.

Messi, Keita i Ibra, claus

L’excel·lència assolida en els darrers compromisos coincideix en el temps amb l’explosió del millor Messi i amb la recuperació de Keita, una peça clau al migcamp per a Guardiola. I amb el retrobament d’Ibrahimovic amb el gol: el suec n’ha fet cinc en els darrers quatre partits, pràcticament tots d’un valor incalculable.

Puyol i Piqué jugaran

Coincidirà tothom que el d’aquest vespre amb l’Athletic Club és el partit menys atractiu dels tres següents. L’Arsenal i el Madrid centren l’atenció mediàtica. Però una ensopegada contra els bascos seria desastrosa de cara a les opcions al títol. És per aquest motiu que Guardiola no reservarà ningú. En aquest sentit, les absències de cara a la Champions també ‘ajuden’. Puyol i Piqué, que dimarts no jugaran per sanció, segurament seran titulars avui.

El capità podria fins i tot jugar de lateral dret, perquè Alves va veure la cinquena groga contra el Mallorca. Iniesta, encara lesionat, tampoc hi serà avui, mentre que Abidal podria reaparèixer després de dos mesos absent. Sigui com sigui, estem orgullosos de vosaltres.


FACEBOOK: PENYA BARCELONISTA DE LISBOA