dissabte, d’abril 03, 2010

Guardiola sempre l’encerta (4-1)

El Barça s'ha imposat amb claredat gràcies als gols de Jeffren, Bojan (2) i Messi en un partit en què Guardiola ha apostat d'inici per moltes cares noves. L'equip suma ja 77 punts.

Amb Alves sancionat, Iniesta lesionat i amb els partits de l'Arsenal i el Madrid a tocar, Josep Guardiola ha presentat davant l'Athletic Club un onze sorprenent. Tornava després de la seva lesió Abidal, que ha desplaçat Maxwell a posicions més avançades, mentre que Busquets i Touré, recolzats per un Messi molt mòbil com a mitjapunta, han dirigit l'equip, amb Xavi a la banqueta. Jeffren ha oxigenat Pedro, avui suplent, i Bojan exercia de '9 '. També tornava Txigrinski, després de tres mesos sense ser titular. I l’aposta de Guardiola ha sortit bé: no importen els noms, l’equip sempre respon.

Jeffren, Bojan (2) i Messi, tres jugadors formats al planter, han estat els golejadors d'un partit que permet al Barça arribar als 77 punts i traslladar novament tota la pressió al Madrid, que aquest diumenge visita El Sardinero. L'única nota negativa han estat les lesions de Jeffren, Touré i Ibrahimovic, que durant l'escalfament ha notat molèsties.

Adaptació ràpida

Els canvis introduïts per Guardiola no han desmillorat l'equip, que ha sortit amb la intensitat de Londres tot i que amb algunes imprecisions inicials. Era normal: faltaven molts dels referents de l'equip en la construcció del joc. L'Athletic Club ha aprofitat la circumstància per amenaçar el Barça amb un xut de Susaeta. Era el minut 3 i els locals amb prou feines han tornat a patir enrere.

Apareixen Jeffren i Bojan

El migcamp tindria la clau del matx. Busquets i Touré alternaven la posició al pivot defensiu, mentre que Maxwell actuava més d'extrem que d'interior. Tots tres exercien els rols habituals de Xavi i Iniesta. L'esquema s'assemblava més a un 4-2-4 que al tradicional 4-3-3. Messi tornava bojos als rivals. Apareixia aquí i després allà, com en la jugada del primer gol, on regala una assistència en profunditat a Abidal, que dóna una passada de la mort que remata Jeffren al segon pal.

El gol ha donat la tranquil.litat necessària a l'equip, que ha generat el segon gràcies a una brillant pressió col.lectiva que ha permès Puyol recuperar la pilota i cedir-la a Bojan, que ha superat Gorka pel pal més inesperat, el curt.

L'Athletic Club no es rendeix

Caparrós s'ha vist obligat a fer una aposta més ofensiva per intentar empatar el partit. Yeste i Toquero han entrat en el lloc de David López i Gabilondo i l'invent gairebé li surt bé. L'Athletic Club ha gaudit de fins a tres rematades que s'han anat fregant el pal. Guardiola ha reaccionat i ha donat entrada a Xavi, en un canvi planificat des del final de la primera part.

Bojan i Messi sentencien

Amb el de Terrassa al camp, l'equip ha recuperat la pilota i l'eficàcia. Perquè Bojan, primer, ha posat el 3-0 en la seva primera rematada de la segona part i perquè Messi, a continuació, s'ha sumat a la festa amb el quart. L'espectacle només s'ha vist maquillat per les lesions de Jeffren i Touré i per un gol de Susaeta al contraatac. El matx ha acabat amb Jonathan Dos Santos dirigint un gran rondo blaugrana i amb Maxwell com a extrem dret. El que dèiem: Guardiola sempre l’encerta.