dimecres, d’octubre 29, 2008

Sempre respon (0-1)

El Barça ha sumat la desena victòria consecutiva al camp del Benidorm gràcies a un gol de Bojan. L’equip, amb una imatge molt seriosa en tot moment, ha deixat ben encarrilats els setzens de final de la Copa.
A aquest Barça li és igual qui sigui el rival i la competició que jugui, només li importa guanyar. Ho ha demostrat novament al camp del Benidorm, en el partit d’anada dels setzens de final de la Copa del Rei. Amb molta concentració de principi a fi, el conjunt culer ha aconseguit el triomf amb un bon gol de Bojan al començament del segon temps. Ha mantingut així la ratxa de victòries i només la falta d’encert de cara a porteria, sobretot en la primera part, ha impedit que el matx acabés amb una altra golejada.

La humilitat d’un gran equip

Sortia el Barça amb una alineació amb molts dels jugadors que de menys minuts han disposat en l’inici de temporada, entre ells Pinto o Sylvinho, avui extrem esquerre. Però no ha estat un compromís de tràmit per als de Guardiola, que l’han afrontat amb la intenció de continuar el seu idil·li amb el gol. Especialment Bojan, amb tres xuts perillosos en els vint primers minuts. De fet, tota l’efectivitat que havia tingut l’equip en els últims partits li ha faltat en els 45 minuts inicials.

Caballero, el protagonista

A la mitja hora, el partit era del Barça i el porter del Benidorm Caballero ja s’havia convertit en el gran protagonista. Ha estat gràcies a ell que el marcador no s’ha mogut durant el primer temps. I això que Bojan ha seguit insistint. El davanter de Linyola ha estat ben assistit des de les bandes i pels centrecampistes. I és que el mig camp físic barcelonista -amb Touré, Víctor Sánchez i Busquets- ha respost bé en un camp de dimensions reduïdes, molt ràpid per la pluja, i davant d’un rival molt tancat i que practicava un futbol molt directe.

Premi per a Bojan

La malastrugança s’ha acabat al minut 52. L’incisiu Bojan ha pogut batre per fi Caballero amb una canonada des d’uns 25 metres que ha entrat, amb molt efecte, ajustada al pal. Amb el 0-1, el Barça ha insistit menys en atac i s’ha dedicat a mantenir el control de l’esfèrica a la zona de mitjos. Malgrat endarrerir un pèl la zona d’acció, la defensa en cap moment ha passat angúnies. El desè triomf, assegurat A nivell ofensiu, el perill barcelonista en el segon temps s’ha focalitzat principalment en jugades a pilota parada. Un dels especialistes en aquest terreny, Piqué, a punt ha estat d’ampliar l’avantatge en els instants finals. Enmig d’un fort aiguat, s’ha acabat veient la cara més pràctica del Barça, la idònia per segellar la desena victòria consecutiva.