diumenge, d’octubre 26, 2008

Màquina de fer gols (5-0)

El Barça s’ha imposat molt clarament a l’Almeria en un matx que ha quedat resolt en els primers minuts. Eto’o, que ha signat un 'hat-trick', Henry i Alves han posat el 5-0 definitiu en el marcador quan només s’havien jugat 36 minuts de partit.
Com el dia de l’Atlètic de Madrid o el Basilea, els senyors del gol han tornat a aparèixer ben d’hora. Un Barça molt superior durant tot el matx l’ha deixat vist per sentència abans del quart d’hora de partit, quan el marcador era ja 2-0. En el 36, era de 5-0, gràcies a les dianes d’Eto’o (3), Henry i Alves. La segona meitat ha estat de més, perquè el Barça ha aixecat el peu de l’accelerador i l’Almeria, ja amb deu homes sobre el camp, signava no rebre més gols. Així doncs, l’equip de Guardiola manté la seva ratxa de victòries -ja en són nou, entre la Lliga i la Champions- i es situa líder provisional de la Lliga amb una nova golejada. Resolen ràpid Com en els últims partits, l’inici del Barça ha estat, novament, massa per al rival. Com si semblés el més fàcil del món, els blaugranes han triangulat amb una velocitat suprema en la meitat del camp rival. Així, amb un pèl de fortuna després del refús d’un defensor visitant, ha aparegut del no res Eto’o, que ha enganxat la pilota abans que botés per obrir el marcador en el minut 5.

'Hat-trick' d’Eto’o en 23 minuts

De l’1-0 al 4-0 han passat únicament deu minuts. Deu minuts en què el Barça ha fabricat tres gols en què ha entrat pràcticament amb la pilota dins la porteria. La qualitat, la precisió i la mobilitat alhora de fer desmarcades dels blaugranes han permès suma un gol rera l'altre: Henry ha empès a gol a assistència de Messi (min 13), Eto’o ha posat el peu després d’una excelsa jugada d’Iniesta i Xavi (min 20) i Eto’o ha repetit, de taló, aprofitant una jugada individual de Messi (min 23). El cinquè, d’Alves Amb el 4-0 al marcador, els blaugranes s’han relaxat, però no l’Almeria, que mitjançant Negredo ha fet una entrada brutal a Márquez que li ha costat la vermella directa. La superioritat barcelonista es traslladava ara també als homes sobre el terreny de joc. Tot i que la intensitat era menor que a l’inici, el Barça ha tingut temps de fer el 5-0 abans de la mitja part, gràcies a un cacau d’Alves en un llançament de falta.

Un rondo enorme

El més destacat del segon temps ha passat a l’inici, amb un xut llunyà de Guilherme al travesser, i al final, quan Eto’o ha estat a punt de fer el quart del seu compte. Entre mig, trenta-cinc minuts en què el Barça ha practicat un rondo enorme que l’Almeria ha contemplat, temeròs, amb els deu homes dins del seu propi camp. Han entrat al terreny de joc, en aquesta segona meitat, Hleb, Bojan i Víctor Sánchez, en els llocs de Touré Yaya, Henry i Alves. Tots ells ja poden dir que formen part de l’equip més golejador de la Lliga i també d’Europa.