dimecres, d’octubre 22, 2008

Passeig del Barça a Basilea

El Barça torna a fer història a Basilea (0-5)

L’equip ha estat molt superior al Basilea i ha igualat la golejada a domicili més àmplia de la història de la Lliga de Campions. Messi, Busquets, Bojan (2) i Xavi han anotat unes dianes amb el segell de la Masia.
La tornada del Barça a Saint Jacobs, on va conquerir la primera Recopa el 1979, ha estat a l’alçada del que simbolitza aquest lloc per al club. Els de Guardiola han il•luminat Europa amb tot el seu potencial i hi han igualat el triomf més ampli a domicili de la història de la Champions. Ho han fet amb unes arrencades de cada part incontestables i, com sempre, amb el segell del planter. Abans del minut 22, Messi, Busquets i Bojan ja havien fet pujar el 0-3 al marcador. A la represa, novament Bojan i Xavi han signat una victòria inoblidable, la més àmplia que mai ha aconseguit el Barça a la Champions.
Les coses clares d’entrada
L’inici del Barça ha tornat a ser fulgurant i ja al minut 3 ha deixat entreveure per on anirien els trets. En la primera acció atacant Messi ha cedit a Alves i aquest, sense mirar, li ha centrat la pilota perquè, amb un toc suau, aconseguís el 0-1. El gol de l’argentí ha provocat una tímida reacció del Basilea, però s’ha acabat en sec amb una passada interior de Xavi cap a Busquets que ha batut el porter Constanzo amb l’esquerra (min. 15). 0-3 al minut 22 L’equip, en una gespa molt ràpida per la pluja que ha caigut durant tot el matx, feia circular la pilota a un ritme vertiginós. Trobava espais al centre del camp i quan això passa la defensa rival pateix. Xavi i Messi han tingut bones ocasions fruit de jugades col•lectives abans del 0-3, que ha arribat tot just al minut 22, amb un xut creuat de Bojan –que s’estrenava de titular– des de la frontal.
A plaer fins al descans
A partir d’aquí, el Barça, que seguia jugant a plaer, ha aixecat una mica el peu de l’accelerador, fet que no ha impedit que gaudís de noves oportunitats. Així, a la mitja hora Bojan i Alves han tingut una doble ocasió neutralitzada per la rereguarda del Basilea. I encara abans del descans el de Linyola ha rematat molt desviat des de l’àrea petita després d’un rebuig del porter en una pentinada de Márquez.
Represa letal
Si la sortida barcelonista ha estat elèctrica a la primera part, a la represa ha estat letal. El conjunt que dirigeix Pep Guardiola ha demostrat que té fam d’èxits i ha aparegut al terreny de joc molt concentrat, conscient de la importància que té ser primer de grup. Al primer minut Bojan ha anotat la segona diana del seu compte particular en finalitzar un ràpid contraatac. I a continuació Xavi ha recollit una passada de Messi a prop de l’àrea i ha sumat el 0-5 amb un xut ras molt ajustat al pal. El Barça s’agradava i fins i tot Bojan, molt actiu, ha provat una vaselina que a punt ha estat de convertir-se en un altre gol per emmarcar. Un resultat per a la història Amb el duel més que decidit, el Basilea ha tingut l’opció d’acostar-se als dominis de Valdés, però li ha faltat encert per retallar el desavantatge. El Barça tampoc no ha volgut fer una estripada més gran i s’ha conformat a assolir la vuitena victòria consecutiva amb un resultat molt difícil de repetir.