diumenge, de setembre 14, 2008

Massa càstig /1-1)

Massa càstig (1-1)

El Barça ha pagat caríssimes les ocasions desaprofitades i ha acabat empatant davant d’un Racing molt defensiu que ha aconseguit marcar al minut 76, en l'única oportunitat clara a l’àrea de Valdés.
El Barça segueix sense sort.
Així ho certifica la forma amb què ha empatat (1-1) amb el Racing en l’estrena de la Lliga al Camp Nou. I és que l’equip ha tancat el Racing al seu camp i ha treballat de valent tot el partit per obrir la llauna, en especial al segon temps. Ho ha aconseguit al minut 71, gràcies a un penal marcat per Messi, però, just després, el conjunt càntabre ha igualat en una acció afortunada.
Un onze nou
El Barça ha presentat una alineació poc habitual, marcada per les convocatòries internacionals que hi ha hagut entre setmana, amb els joves Sergio Busquets i Pedro com a principals novetats. Enmig de la pluja, l’equip ha aconseguit el control ràpidament. De fet, durant el primer temps el seu domini ha estat aclaparador i ha deixat el Racing sense cap opció més enllà del mig camp. En atac, però, el conjunt blaugrana apareixia amb intermitència, com ho demostra el fet que només ha fet lluir el porter Toño tres vegades en els primers 45 minuts.
Perill per les bandes
A diferència del que va passar al camp del Numància, els de Guardiola han buscat i han trobat les bandes repetidament. Ha estat obrint el camp quan han fet més mal. L’extrem Pedro ha tingut la primera bona ocasió al minut 17, des de la dreta. Des de l’esquerra, Hleb també desbordava i agradava a l’afició amb la seva classe. Domini aclaparador L’oportunitat més clara del primer temps ha estat obra de Keita, que ha rematat un córner des de l’àrea petita a les mans de Toño (min. 21). L’ivorià ho ha provat poc després amb un xut llunyà des de lluny, blocat novament pel porter racinguista. Els millors moments del Barça s’han vist frenats per la lesió de Hleb, que ha hagut de ser substituït per Iniesta just abans de finalitzar la primera part, després de rebre una forta entrada.
El millor Barça
El Barça ha sortit a totes en el segon temps i ha començat posant setge als dominis de Toño. Ja als 50 segons, Alves ha enverinat una centrada fins a estavellar-la al travesser. Tot seguit, Iniesta ha reclamat una pena màxima, Xavi ha xutat desviat des de la frontal i Pedro ha tingut el gol a tocar en una rematada des del punt de penal. Al minut 59, amb l’equip abocat a l’àrea rival, ha entrat Messi.
I per fi, el gol
L’argentí ha estat el següent a crear perill amb un llançament de falta i, tot seguit, Eto’o ha tingut una altra oportunitat més que clara. Semblava impossible que el Barça no estigués guanyant. Finalment, la insistència, l’allau, el recital ofensiu han tingut recompensa amb un penal transformat per Messi (min. 71).
Empat en el primer xut del Racing
Però el més increïble encara havia d'arribar. Al minut 76, en la primera aproximació del Racing en tot el partit, Garay ha llançat una falta molt discutida que ha topat en Pereira i s’ha colat al fons de la xarxa. Aquest càstig tan injust ha deixat tocat el Barça, que ha reaccionat amb l’entrada de Bojan per Puyol, encara que s'ha ressentit del gran esforç físic realitzat fins llavors.