dimecres, d’abril 23, 2008

El finalista es decidirà a Old Trafford (0-0)

Barça i Manchester United han empatat en un matx que ha començat amb un penal errat per Cristiano Ronaldo (min. 2). Des de llavors i fins al final, han estat els blaugranes els que han estat superiors en joc i ocasions, però no en gols.

L’empat del Camp Nou ho deixa tot per decidir. Des de la perspectiva blaugrana, hauria pogut ser pitjor si Cristiano Ronaldo hagués transformat un penal que ha enviat fora només iniciar-se el matx. Des de la visió visitant, marxar sense haver rebut cap gol és una bona notícia, però n’és una altra de pitjor haver-ho fet sense aconseguir-ne cap i sabent que qualsevol empat a gols els perjudica a Old Trafford. La imatge d’uns i altres, a més, ha estat antagònica: el Manchester ha mostrat la cara més conservadora contra un Barça ambiciós i molt motivat.
El United desaprofita un penal

Amb la música de la Champions encara gairebé de rerefons i amb el públic asseient-se a la seva localitat, ha arribat el primer ensurt de la nit. Ronaldo ha rematat de cap un córner a les mans de Milito i l’àrbitre ha assenyalat un penal que el crac portuguès del United ha enviat fora, enmig d’una escridassada brutal per part de tot el Camp Nou. Només havien passat dos minuts, però per als blaugranes era ja una petita victòria. Un 0-1 tan aviat hauria estat una llosa enorme per als locals. Començava un altre partit al minut 3.

Aproximacions sense rematada

Després d’aquest malson inicial, el Barça ha agafat el timó del partit i s’ha imposat, tot i que sense crear ocasions. El United estava ordenat en defensa i només quan els blaugranes tenien mobilitat a l’atac arribava el perill, però no la rematada. En diverses accions el Barça ha triangulat i ha meravellat, però la passada última no trobava mai finalitzador. Les oportunitats, però, tampoc han arribat a l’altra àrea, on només Ronaldo, de manera puntual, inquietava els blaugranes en defensa. La batalla tenia lloc al migcamp, i allà Deco i Touré Yaya eren els que més manaven.

Amb més arribada

A la represa els blaugranes han sortit amb un grau més de profunditat i han trobat sovint la rematada que mancava en el primer temps. Així, Zambrotta ha connectat un cacau que Van der Sar ha refusat a córner (min. 48) i Eto’o ha rematat desviat des de dins de l’àrea (min. 51). Deu minuts més tard, de nou amb el partit més igualat, Rijkaard ha fet entrar Bojan en el lloc de Messi, amb la qual cosa Iniesta, que fins llavors ocupava el costat esquerre de l’atac blaugrana, s’ha ubicat a la banda oposada.

Henry posa el perill

El cert és, però, que en tot el segon quart del segon temps no s’han creat ocasions. Els uns i els altres s’han desgastat al migcamp, sobretot un United que ha suat de valent per no encaixar cap gol a l’estadi. I ha patit força per aconseguir-ho. Amb Henry al camp (que ha substituït Deco al 76) l’atac blaugrana ha gaudit de noves opcions. El francès ha estat a punt de sorprendre Van der Sar amb dos xuts des de lluny que l’holandès ha desviat amb problemes. Al final, però, s’ha arribat amb el marcador inicial, el qual ho deixa tot obert per al partit de dimarts vinent a Old Trafford.