diumenge, de desembre 16, 2007

Mestalla gaudeix de la millor versió del Barça (0-3)

El Barça ha exhibit un futbol fluïd, precís i eficaç per tombar per 0-3 el València a Mestalla. Eto’o (2) i Gudjohnsen, tots dos amb els seus primers gols en Lliga, han fet les dianes d’un Barça que ha ofert de nou la seva millor versió.

El Barça s’ha retrobat amb el millor futbol fora de casa i ha sumat el seu segon triomf lluny del Camp Nou en Lliga. Els blaugranes han aconseguit oferir el futbol de casa a domicili i han dominat un València que ha patit per sortir de la seva meitat del camp. Aquest bon joc ha quedat reflectit en gols ben aviat, ja que Eto’o ha fet els seus dos primers en Lliga en els minuts 12 i 26. Gudjohnsen, amb un altre en el 61, ha deixat el 0-3 definitiu en un matx on el Barça hagués pogut guanyar per encara més diferència de gols. Domini blaugrana El Barça s’ha fet des del primer moment amb la pilota i ha pogut moure-la amb comoditat a tota la zona mitja del camp. Els valencians deixaven clar des de l’inici que buscarien el perill amb contracops. Els blaugranes, en canvi, no han permès cap d’aquests en tota la primera meitat i han aconseguit arribar amb precises triangulacions a la porteria de Cañizares. Eto’o: 0-1 i 0-2 Amb aquest control total del partit ha arribat el 0-1 per al Barça. Messi ha combinat amb Eto’o i aquest, després de deixar asseguts Marchena i Helguera dins l’àrea rival, ha connectat un precís xut que ha entrat per tota l’escaire de la porteria local. Era el primer gol del camerunès aquesta Lliga. El segon, però, ha arribat tot seguit, en el minut 26. Després d’una gran triangulació en què han participat nou jugadors blaugranes, el ‘9’ del Barça ha llançat un cacau que Cañizares només ha pogut veure passar. Els locals, enfonsats moralment, veien com els de Rijkaard eren molt superiors i, també, massa eficaços. Messi, lesionat No tot ha anat de cara per als visitants, que han vist com Messi es lesionava en un esprint en el minut 42. L’argentí, que ha patit una ruptura fibril•lar en el bíceps femoral de la cama esquerra, es perdrà el Barça-Madrid de la setmana vinent. Giovani ha entrat en el seu lloc. Més bon futbol Tot i tenir un còmode avantatge en el marcador, el Barça ha continuat buscant més gols a la segona meitat. Els blaugranes triangulaven amb comoditat a la meitat del camp rival i han aconseguit el 0-3 després d’una gran jugada col•lectiva del Barça, que s’ha culminat amb una assistència de Giovani cap a Gudjohnsen, que ha rematat a porta buida. Els aficionats començaven a marxar de Mestalla. Giovani perdona el quart Fins al final del matx, els blaugranes han pogut anotar uns quants gols més, però la sort no ha acompanyat Giovani, que ha estat l’home que ha disposat de dues clares ocasions de gol en només tres minuts de diferència (min 74 i min 76). Al final, però, no han calgut més dianes perquè quedés clar que el Barça ha estat infinitament superior a un València que no ha aconseguit mai plantejar-li problemes als de Rijkaard, que ja només pensen en el clàssic de diumenge que ve.