dimecres, d’octubre 24, 2007

Superioritat sense recompensa (0-0)

El Barça i el Rangers han empatat sense gols a Ibrox Park. Els de Rijkaard han estat superiors en joc i ocasions, però no han tingut la sort de cara a l’hora de finalitzar les jugades.

El futbol de toc ha estat superior al futbol físic aquesta nit, però no s'ha vist reflectit en el marcador. El Barça ha estat el dominador del ritme del partit a Ibrox Park, però la manca d’encert a porta ha estat el principal handicap dels blaugranes, que han encadenat el tercer partit europeu sense encaixar cap gol en contra. Amb aquest resultat, els dos equips continuen compartint el lideratge del grup E de la Lliga de Campions amb set punts. D’aquí a 15 dies, al Camp Nou, hi haurà una nova oportunitat de desfer aquesta igualtat. S’imposa l’estil Barça

Rijkaard avisava que caldria aturar la força física del Rangers practicant un futbol de control combinat amb molta pressió i agressivitat. I això és el que ha fet el Barça durant tot el primer temps, durant el qual ha impedit que els locals fessin dels primers minuts un atac constant basat en el joc aeri. Els blaugranes han aconseguit tancar la majoria del temps el Rangers a la seva àrea, amb Puyol –que retornava després de molt de temps al lateral dret– fent tasques més ofensives que no pas defensives. Els locals, en canvi, buscaven passades llargues que sorprenguessin els visitants, però Milito i Thuram han estat impenetrables a l’eix de la defensa.

Ronaldinho, al pal

Havia de ser l’equip escocès el que creés perill a pilota aturada, però ha estat Ronaldinho, des de la frontal, el que ha amenaçat fins a tres vegades. La més clara, la segona, en el minut 23, en què ha connectat un cacau que ha topat amb el travesser. El 40, el brasiler i Puyol han tingut una doble clara ocasió després d’un llançament de córner. La defensa local, tancada a l’àrea petita, ha refusat amb les mans en una acció que l’àrbitre no ha vist.

Bolcats a l’atac

A la represa, els blaugranes han exercit encara més pressió sobre l’àrea del Rangers, que no aconseguia superar la línia del migcamp. Un Gudjohnsen recuperador en defensa i participatiu en atac era l’encarregat de dirigir l’ofensiva dels de Rijkaard, que arribaven amb facilitat fins a la frontal però que no acabaven de definir amb la punteria necessària. Les ocasions més clares han passat pel local Cuéllar, que ha estat a punt de fer-se un gol en pròpia porta, i per un cop de cap d’Henry que ha fregat el pal.

El Rangers estira línies

Els pitjors moments del Barça han arribat en l’últim quart del partit, en què el Rangers ha pogut desplegar el futbol que millor practica. Les arribades per la banda han provocat força córners favorables als locals, que tampoc han trobat l’encert mínim per intimidar Valdés. Al final del matx, 0-0. Els dos equips es mantenen al capdavant del grup E a Europa.