dimecres, de setembre 19, 2007

Un Barça imponent (3-0)

El FC Barcelona ha superat per 3-0 l’Olympique de Lió en un partit molt seriós en el que pràcticament no ha deixat cap opció al rival. Els gols de Messi, Henry i un en pròpia porta han decidit.
Importantíssims els tres punts que ha aconseguit el Barça en el debut a la Lliga de Campions. Ho ha fet a base de molta lluita i amb una important sensació de superioritat sobre l’Olympique de Lió.

El sis vegada rei de França ha abdicat aquesta nit al Camp Nou.

El 3-0 final ho diu tot. Marcant territori L’Olympique sortia amb un onze teòricament més defensiu de l’habitual, amb cinc homes al mig del camp. Incomodats per la pressió del rival, els constructors del joc blaugrana han començat una mica imprecisos. Amb la seguretat que donava una defensa impecable, els de Rijkaard han anat per feina i han trobat en les incursions d’Abidal, per la banda esquerra, la manera de fer mal al Lió. Les dues primeres ocasions s’han originat amb centrades del jugador francès, però primer Henry no ha arribat a rematar la seva passada per poc (min.6) i després Deco sí que ha encertat, però Vercoutre s’ha lluït (min.11).

Messi, trencador

El partit estava com el Barça volia: amb un ritme alt. Amb aquest estat, si algú es sentia còmode era Leo Messi. L’argentí ha fet de les seves en el minut 21, quan se n’ha anat de dos adversaris al vèrtex de l’àrea, ha posat l’esfèrica a la petita i Clerc se l’ha introduït en la seva pròpia porteria. Una defensa segura Amb l’1-0, l’Olympique s’ha hagut d’avançar i el Barça ha intentat fer-li mal al contraatac. En un d’ells, una magistral jugada de Ronaldinho i Messi l’ha neutralitzat Clerc sobre la mateixa línia, quan ja es cantava el segon (min 37). El conjunt blaugrana no ha pogut mantenir la intensitat fins el descans, i el joc ha perdut en vistositat, més tenint en compte que el Lió no s’ha sentit còmode en cap moment.

Milito (impressionant) i Márquez han aïllat per complet a l’únic atacant del conjunt gal, Benzema. A l’altra banda, tampoc Henry, amb molta mobilitat, aconseguia desfer la reraguarda contrària. Situació de risc El Barça ha trobat més espais al segon temps. Ha realitzat una jugada brillant pel centre ja en el minut 47. Després d’un parell de genialitats de Ronaldinho i Xavi, Messi ha xutat alt. El primer líder del grup E s’ha fet amb la possessió ràpidament, gràcies a l’efectivitat en la recuperació. S’estava coent el segon, però no arribava i el partit entrava en una fase complicada per als interessos barcelonistes. L’entrada de Milan Baros per Belhadj, en el minut 61, era una amenaça més al control del Barça. Rijkaard ha reaccionat substituint Ronaldinho per Iniesta (min 65). Sentència Messi Amb el risc evident, el Barça ha tornat a imposar el seu joc. En el minut 68, Henry ho ha provat des de dins l’àrea, però Vercoute ha reaccionat molt bé, com després amb un altra xut molt perillós de Deco (min 72). El Barça s’ha mantingut seriós i amb l’agressivitat que exigia un rival dur com l’Olympique. Ha trobat la recompensa en el minut 82, una altra vegada als peus de Messi, a assistència d’un revulsiu Iniesta. I encara més El ‘19’ s’ha emportat l’ovació de la nit, sens dubte, quan Bojan l’ha canviat. El jove del planter debutava quan el partit semblava finalitzat. Però encara faltava el tercer. Henry s’ha estrenat oficialment en aprofitar un rebuig del porter francès. Era la millor manera per tancar el debut a la Lliga de Campions, així ho ha entès el públic que ha acomiadat l’equip entre grans aplaudiments.