dimecres, de setembre 19, 2007

El Barcelona s'imposa al Lió amb gols de Messi i Henry (3-0)

Amb més feina que filigrana i enganxat a Leo Messi, el Barcelona ha debutat a la Champions amb una victòria contra l'Olympique de Lió (3-0), en un partit potencialment perillós per a l'ànim de l'equip i de Frank Rijkaard, resolt en els minuts finals.Messi ha estat l'alfa i l'omega dels blaugranes. Ha protagonitzat la jugada que ha permès l'1-0 i ha marcat el segon a set minuts del final per liquidar el partit, abans de donar-li l'alternativa a Bojan Krkic, que amb Giovani dos Santos i Gabriel Milito han debutat en la màxima competició continental. Thierry Henry, que feia un any que no marcava un gol a Europa, s'ha estrenat amb el 3-0 al minut 90.Després del pobre espectacle ofert per l'equip en els dos desplaçaments de Lliga i que es qüestionés la feina de Rijkaard, la reacció del Camp Nou ha estat tèbia, expectant davant el rendiment de l'equip, però en cap cas crítica amb els seus.Torna la fanfàrriaSet mesos després, ha tornat la fanfàrria de la Champions, i en l'ànim dels aficionats locals moltes ganes de girar full i que l'equip tornés a remuntar el vol, però per a això, el Barça havia de donar motius.Els blaugranes han sortit amb intensitat, però amb una marxa de més, cosa que ha portat l'equip de Rijkaard a cometre errors continuats en la passada, propis de la precipitació.Molt aviat la primera certesa: així que Leo Messi, que retornava a l'equip després de la seva absència a Pamplona, tocava la pilota, l'acceleració en el joc era evident, cosa que no passava amb Ronaldinho.El Lió ha començat amb empentaL'Olympique de Lió, l'equip exquisit, l'aspirant de cada any per guanyar la Champions, ha començat amb ímpetu, però ha anat reculant amb el pas dels minuts, fins al punt que abans del quart d'hora, només Benzema i esporàdicament Juninho, campaven en l'ofensiva lionesa.Eric Abidal, un exjugador de l'Olympique, ha estat el més destacat en l'atac local. El lateral, des de la dreta, ha prolongat contínuament les accions de Ronaldinho i ha posat un parell de pilotes sobre l'àrea de Vercoutre en els primers minuts.En la primera acció, Henry no ha arribat a un centre ras (m.7); en la segona, Deco ha recollit un servei a la frontal i ha rematat de puntera (m.12).Clarividència de MessiSense aconseguir la velocitat de creuer d'abans, sense tenir la presència a l'àrea contrària del passat, el Barça ha intentat oblidar-se del que podria haver estat i ha fet cas al seu entrenador per buscar una nova identitat, amb un joc fonamentat en la solidesa defensiva i la clarividència de Messi, el seu jugador de referència en l'actualitat.Precisament l'argentí ha protagonitzat, involuntàriament, l'1-0. Una jugada seva, amb un centre a l'àrea, ha estat desviat per Clerc i la pilota ha entrat a la meta francesa al minut 21.Juninho, segurament el millor llançador de faltes del futbol mundial, ha tingut la seva oportunitat, en un llançament directe des de 25 metres, l'única vegada que els d'Alain Perrin s'han acostat sobre la meta de Valdés en el primer temps (m.36).En la recta final de la primera part, el Barça ha anat perdent gas i ha viscut gràcies a Messi. En una jugada iniciada per un robatori de pilota seva, la jugada a la contra l'ha continuat Ronaldinho, que ha habilitat l'argentí dins de l'àrea. El control amb el pit i la retallada sobre Bodmer anunciaven el 2-0, però Clerc, el jugador que havia marcat en pròpia porta l'1-0, ha salvat sobre la línia de gol (m.38).Descans de primeraEl descans li ha anat perfecte als catalans. Amb més força, amb més futbol amb menys tocs, ha tornat a arraconar els francesos, novament amb Messi de protagonista. La 'Puça' no ha aprofitat una intel·ligent deixada de Xavi (m.48) i ha rematat alt.Rijkaard ha avançat les línies del seu equip, el Barça ha pressionat més i els blaugranes tenien la situació controlada, encara que sense ostentacions. Perrin ha tret un migcampista, (Belhaj), i ha posat un davanter (Baros). També ha estat substituït Ronaldinho, per segon partit consecutiu, i ha entrat Iniesta (m.65), amb la idea de recuperar el control del partit.I així ha estat. Henry, que feia més d'un any que no marcava a Europa, ha estat a punt de fer-ho en un servei de Deco (m.69) i també el portuguès, en una jugada a la contra, ha posat a prova Vercoutre (m.73).Sense patimentAl Barça, com li passa en els últims partits, li han pesat els últims minuts, però no ha patit, perquè s'ha mostrat sòlid al darrere i el seu contraatac, amb la velocitat d'Henry i Messi, sempre ha portat perill i ha acabat sent letal.Precisament, en una jugada de Deco, Iniesta ha servit sobre Messi i l'argentí ha resolt el partit (2-0) a set minuts del final. Encara ha tingut temps el Barça d'arrodonir el compte amb un gol de Thierry Henry, que ha recuperat un rebuig de Vercoutre i ha aconseguit el seu primer gol com a blaugrana.

FITXA TÈCNICA:

3 - Barcelona: Valdés; Zambrotta, Márquez, Milito, Abidal, Touré Yayá, Deco, Xavi (Giovani dos Santos, m.79), Ronaldinho (Iniesta, m.65), Messi (Bojan Krkic, m. 88) i Henry.

0 - Olympique Lió: Vercoutre; Clerc, Bodmer, Squillaci, Reveillere, Toulalan, Belhaj (Baros, m.62), Kallstrom (Keita, m.83), Govou, Juninho i Benzema (Ben Harfa, m.75).

Gols: 1-0, m.21: Clerc, pròpia porta. 2-0, m.83: Messi. 3-0, m.90: Henry.

Àrbitre: Massimo Busacca (SUÏ). Ha mostrat targeta groga a Touré Yayá (m.33) i Henry (m.71).

Incidències: Han assistit al partit 76.689 espectadors en partit disputat al Camp Nou corresponent a la primera jornada de la Lliga de Campions, grup E.