diumenge, de setembre 16, 2007

Pamplona es resisteix (0-0)

Osasuna i Barça han empatat 0-0 a Pamplona en el partit corresponent a la tercera jornada de Lliga. Els blaugranes han sumat el seu cinquè punt a la Lliga, en un matx on ha destacat el debut de Bojan.
Giovani i Milito debutaven amb el primer equip del Barça com a titulars en partit oficial. En el minut 79, també s’estrenava Bojan, que entrava pel mexicà. Tot i el domini dels de Rijkaard durant els 90 minuts, els blaugranes no han pogut mostrar la seva millor cara i han empatat 0-0 a Pamplona, cedint el segon empat de la temporada i recordant el joc ofert a Santander. El Barça, molt sòlid al darrere i poc imaginatiu al davant, suma ara cinc punts a la Lliga. Cap dominador clar Tot i que el Barça ha tingut el control de la pilota durant tot el primer temps, ha estat l’Osasuna qui primer ha amenaçat la porteria blaugrana en un remat de cap de Miguel Flaño que ha marxat per poc fora. En el bàndol barcelonista ha destacat Giovani, que en dues ocasions ha creat perill internant-se per la banda dreta de l’atac visitant (minuts 9 i 35), però la falta de rematador i una bona aturada de Ricardo han impedit que el Barça fes el primer. Iniesta estava sent l’home més actiu dels de Rijkaard i l’únic que aconseguia trencar la muralla defensiva d’Osasuna amb passades verticals. Malgrat el domini blaugrana, els locals se sentien còmodes al darrere i han tingut la millor ocasió del primer temps en les botes de Portillo, que ha xutat massa creuat una vegada estava sol davant Valdés. Al mitja part, 0-0. Continua la igualtat A la represa, Osasuna ha intentat explotar la seva arma més perillosa, el joc aeri, però ni Pandiani ni Portillo han sabut aprofitar cap de les centrades que arribaven des de la banda. El Barça, en canvi, continuava tenint la possessió i Henry ha pogut fer el 0-1 després d’una altra gran assistència d’Iniesta. Ricardo, atent, ha refusat a córner. Doble canvi Rijkaard ha decidit fer entrar a dos homes frescos en el minut 65, quan Oleguer i Xavi han substituït Zambrotta i Ronaldinho. La incorporació del defensa català ha donat els seus fruits en forma d’internades perilloses per la banda dreta en els minuts que ha estat sobre la gespa. El problema: cap d’aquestes accions trobaven un rematador final que culminés les bones triangulacions blaugranes. En el minut 79, Bojan debutava en partit oficial substituint Giovani dos Santos. Bojan disposa de la darrera ocasió L’entrada del jove davanter ha portat també una de les ocasions més clares del matx per al Barça. El de Linyola s’ha plantat al costat esquerra de l’àrea local i ha aconseguit desfer-se de Ricardo amb un regat de somni que, malgrat la qualitat del mateix, no ha pogut evitar que la pilota sortís del camp. El Barça sumava el seu segon empat com a visitant i se situa cinquè a la Lliga amb cinc punts en tres partits.