diumenge, de setembre 23, 2007

Messi tanca un aniversari rodó (2-1)

Messi tanca un aniversari rodó
El Barça ha guanyat 2-1 el Sevilla en la quarta jornada de Lliga. Els dos gols han estat obra d’un Messi que no deixa de meravellar un Camp Nou que aquesta nit celebrava el seu 50è aniversari.

El Camp Nou celebrava l’últim partit dels primers 50 anys al camp blaugrana. I el Barça ha estat a l’alçada, oferint una gran imatge que no ha tingut el seu premi en forma de gols fins el minut 73, moment en el que ha aparegut l’autèntic protagonista de la nit: Leo Messi. L’argentí ha connectat una volea i ha transformat un penal comès sobre Giovani per encarrilar un partit que, tot i el gol de Kanouté en el minut 92, ha estat decidit gràcies al talent del sud-americà. El perill es diu Messi Messi ha deixat clar en el primer quart d’hora de partit que el Barça, amb o sense Ronaldinho, aniria a pel gol sense treva. Els blaugranes, eficaços en la pressió, recuperaven ràpid la possessió i impedien que el Sevilla s’apropés a l’àrea de Valdés. La pilota era blaugrana. Al davant, un Iniesta a la posició de Ronaldinho i l’esmentat Messi –al qual el públic ha corejat ja al minut 7- buscaven de trencar la ben col•locada defensa andalusa. Deco era l’encarregat d’obrir el joc a les bandes, tasca que ha dut a terme amb una precisió gairebé mil•limètrica. Ensurt i resposta El Sevilla, tancat la majoria del temps dins del seu camp, ha pogut fer el primer en l’única ocasió que ha disposat en la primera meitat. Renato, de cap, ha rematat al travesser una precisa centrada de Dragutinovic. Però ha estat tan sols un ensurt, perquè el Barça ha reaccionat i ha continuat sent el dominador del partit. Un cacau de Touré Yaya que ha refusat Palop en el minut 30 i un xut de Deco que ha marxat fregant el pal en el 43 han estat els avisos d’un Barça que estava a un pas de trencar l’empat. Bon joc sense premi A la represa, els de Rijkaard han incrementat encara més el seu ritme de joc i, en només deu minuts, han forçat dues targetes grogues per a jugadors del Sevilla –Dragutinovic i Poulsen-. El Barça triangulava ràpid i arribava amb claredat a l’àrea rival, però el remat decisiu no apareixia. En el 57, Màrquez ha estat a punt d’obrir el marcador en un remat de cap que ha estat una còpia del de Renato a la primera part. La pilota, que s’ha estavellat al pal, no volia entrar. Henry acaricia el gol El mateix mexicà ha assistit a l’espai cap a Henry en el 70. En aquest moment, el suspens ha fet presència al Camp Nou: el francès controla amb dos tocs davant Palop i en el tercer xuta, suau, cap a gol, però el porter toca lleugerament la pilota que, mansament, roda fins fer-li un petó al pal. El tercer del francès a la Lliga. Gràcies, Messi El Barça, però, ha vist com el seu premi arribava en el 73, quan Henry ha assistit a Messi que, amb una volea al límit de l’àrea petita, batia Palop i feia embogir un Camp Nou que celebrava així l’aniversari somiat. L’argentí, però, no en tenia prou i ha dedicat els deu últims minuts de partit a donar un recital de regats que han tornat boja la defensa del Sevilla. Al seu costat ja hi era, des del minut 60, un Giovani que ha forçat un penal en el 77. L’ha llançat l’home de la nit, Messi, que ha enganyat Palop. Era el 2-0. Gol sense conseqüències Amb el partit resolt, una jugada confusa ha acabat amb Kanouté sol davant Valdés en el minut 90. El malià, fred en la definició, ha batut el porter blaugrana per maquillar un resultat que no ha reflectit la superioritat blaugrana