Penya Barcelonista de Lisboa

dilluns, de maig 30, 2011

Abidal alça la quarta



Abidal alça la quarta
Jordi Clos
Éric Abidal ha estat el jugador encarregat d’aixecar la Lliga de Campions de mans del president de la UEFA, Michel Platini. Pep Guardiola ha agraït públicament el gest de Carles Puyol.

José Ramón Alexanko el 1992, Carles Puyol el 2006 i el 2009 i Éric Abidal el 2011. Són els tres futbolistes que han tingut l’honor de rebre i alçar la Copa d’Europa amb la samarreta del Barça de mans del president de la UEFA. L’últim, Abidal, en gran part gràcies a Puyol i a la resta de l’equip.

L’homenatge més merescut

Quan els jugadors es dirigien a pujar les escales de la Tribuna de Wembley, Carles Puyol i Xavi Hernández, els capitans del Barça a la final, han cedit el braçalet a Éric Abidal. El francès havia jugat tot el partit, recuperat plenament de la malaltia al fetge que se li va detectar el 15 de març. Abidal s’ha situat l’últim de la filera i ha alçat ben amunt la quarta Champions de la història.

Guardiola agraït a Puyol

Després de la celebració sobre la gespa, Pep Guardiola ha manifestat la seva admiració pel gest de Puyol. “Vull agrair publicament al Carles el detall, que ens honora i ens fa més forts. És una demostració més del que entenc que som i demostra la qualitat humana del vestidor”, ha declarat.

Una emoció inexplicable

Éric Abidal, per la seva banda, estava emocionat i agraït: “L’emoció que tinc no es pot explicar, és espectacular. Estic molt agraït a Puyi pel seu gest”. En un dia tan especial, el ‘22’ ha tingut un record per a “la família; dona, filles i pares, i a Martinica”.