Penya Barcelonista de Lisboa

dilluns, de maig 17, 2010

Pep: “La nota és altíssima”


Pep: “La nota és altíssima”


Pep Guardiola ha valorat molt bé el treball de l’equip, desembocat en la 20 Lliga. “L’empat a Cornellà ens ha donat la Lliga”, ha indicat l’entrenador campió, que ha destacat la trajectòria del Madrid.

Feliç, després de la victòria contra el Valladolid i la celebració del títol de Lliga al Camp Nou, l’entrenador Pep Guardiola ha fet pública l’avaluació del curs en roda de premsa. “La nota és altíssima. Ens ha falta una cirereta, però venint d’on veníem no és fàcil. Perdre només un partit té molt mèrit. Estic molt agraït als jugadors”. També ha reconegut: “Després dels tres títols de l’any passat, guanyar-ne quatre ara és un èxit que jo no hagués pensat”.

Menció al rival

Abans de respondre a les preguntes dels periodistes, Pep Guardiola ha elogiat l’etern rival: “En primer lloc, voldria felicitar l’entrenador i els jugadors del Reial Madrid, en exclusivitat, perquè és digne d’admirar el que han fet. Sense un rival tan bo no haguéssim arribat a 99 punts. Ha estat un digne rival”. Al mateix temps, el tècnic ha assenyalat la clau del campionat: “L’empat a Cornellà ens ha donat la Lliga. Tenia la sensació que aquell punt ens la donaria. Sabíem que havíem de guanyar tots els partits”.

Demana respecte

Durant el seu discurs, Guardiola ha fet referència a un determinat sector de la premsa. “Ens hem sentit una mica menystinguts. Ja portem molt de temps sentint coses. Els altaveus d’ells són molt grans, però han de tenir una mica de respecte a tots aquests jugadors que han dignificat el futbol. És part del joc i sé que l’any que ve hi tornaran. Nosaltres continuarem”. I ha afegit: “Fins a l’eliminació del Madrid contra el Lió deien que nosaltres guanyaven pels àrbitres. Ha estat un estímul més, en silenci. L’any passat va passar el mateix fins al 2-6. Ens sap greu, perquè quan el Madrid guanya, entenc que ha estat millor”.

La clau de l’èxit

Dit això, el tècnic català ha analitzat el matx contra el Valladolid. Segons ell, “hem sortit molt tensos els deu primers minuts. Per molts bon que són, han sortit pressionats. El gol ens ha anat molt bé. Ens hem asserenat i hem fet un partit molt seriós”. Guardiola ha revelat el secret de l’èxit: “Són molt bones persones i aquesta és la nostra gran força”. Ara toca gaudir de la 20a Lliga. És el que farà el de Santpedor, abans de treballar en la propera campanya: “No sóc gaire partidari d’aventurar el que vindrà. Ara hem de descansar. D’aquí unes setmanes començarem la temporada que ve per fer un pas més”.