Penya Barcelonista de Lisboa

dissabte, d’abril 17, 2010

Un derbi volcànic


Un derbi volcànic

El nou estadi Cornellà-El Prat viurà el derbi més decisiu dels últims temps (20.00 h, GolTV, Canal+ Liga i R@dio Barça). Per al Barça, que necessita un triomf per no perdre pistonada a la Lliga, és com una final. Abidal i Ibra podrien reaparèixer.

La situació en la qual arriben Espanyol i Barça al derbi d’aquest dissabte és completament oposada pel que fa a l’aspecte mental. Els ‘pericos’ es troben en terra de ningú a la classificació i la seva única aspiració és tombar els blaugranes perquè els llibres d’història recordin sempre que en l’estrena a Cornellà-El Prat la victòria va ser local. No sortiran pressionats, només motivats. El Barça s’hi juga molt més: una gran part de les opcions per al títol de Lliga. Si hem de referir-nos al derbi amb un adjectiu d’actualitat, seria el de ‘volcànic’.

Un derbi, mitja Lliga

Josep Guardiola ja va anunciar després del Barça-Deportivo de dimecres que aquest derbi és “una autèntica final”. El Barça necessita cinc victòries en els propers sis partits per proclamar-se campió. Un triomf a Cornellà-El Prat suposaria un pas endavant enorme de cara al títol. Pràcticament mitja Lliga.

Abidal i Ibrahimovic, dubte

El tècnic blaugrana comptarà amb la majoria dels seus homes, tret del lesionat Iniesta, i Abidal i Ibrahimovic, que encara no han rebut l’alta mèdica, seran dubte fins a última hora. Segurament, Guardiola encara no pensarà en la decisiva cita de dimarts a Milà, on l’equip es jugarà mig bitllet per a la final de Madrid. El compromís a Cornellà-El Prat és igual d’important.

Kameni hi serà (VILLARATO?)

Al bàndol blanc-i-blau, només hi faltaran el sancionat David García i els lesionats Javi Márquez i De la Peña, ja que a Kameni li han retirat la targeta vermella que va veure dimecres a Santander. La principal arma dels locals serà el factor camp, que estarà d’estrena i ple de gom a gom. Com un volcà.