dimecres, d’abril 07, 2010

LA PRENSA MUNDIAL SE RINDE AL BARÇA 11

Barcelona telt Arsenal uit met vier goals van Argentijn
De Grote Messi Show
Barcelona heeft zich ten koste van Arsenal geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Met dank aan Lionel Messi, die vier keer scoorde.
Barcelona - Arsenal: 4-1 (Heen: 2-2)
De Champions League winnen in Bernabeu, het stadion van aartsrivaal Real Madrid is de natte droom van iedereen die zijn hart verpand heeft aan Barcelona. En het ziet ernaar uit dat de ultieme droom wel eens werkelijkheid kan worden. Barcelona plaatste zich gisteren met 4-1 ten koste van Arsenal voor de halve finales en zet zo een stapje dichter naar het grote doel.

Na gisteren lijkt het ook duidelijk dat als het zover komt, er geen discussie zal zijn over wie de eer zal krijgen om de beker met de grote oren in de lucht te steken. Messi en niemand anders is de grote ster van de Catalaanse ploeg. Ook gisteren was hij de held. Hij trapte de bal maar liefst vier keer voorbij Almunia. Nochthans was Arsenal, ondanks veldoverwicht voor de Spanjaarden, na achttien minuten op voorsprong gekomen door een goal van Bendtner.

Maar die goal bleek het startsignaal voor een dolle doelpuntenregen van Messi. Amper 20 minuten had hij nodig om een zuivere hattrick te maken. Hij dolde met Vermaelen en zijn medeverdedigers.
Zijn eerste goal maakte hij na een een-tweetje. Dat dat met een speler van Arsenal was, kon Messi niet deren. Hij trapte onhoudbaar voorbij Almunia. Even later legde Pedro mooi terug en alweer versloeg een duivelse (of hemelse) Messi de weinig benijdenswaardige keeper van Arsenal. De moed zonk doelman Almunia toen wellicht al in de schoenen, maar toen moest het ergste nog komen: vijf minuten later werd hij wonderlijk gelobd door de magistrale Messi. 3-1 aan de rust en Barcelona op rozen.

Nu Inter

Na de rust bood Arsenal nog dapper weerwerk. Nog enkele keren kwamen ze gevaarlijk aan de goal van Victor Valdès, maar noch Bendtner noch Rosicky slaagden erin de achterstand te verkleinen. Wie anders dan Messi verzwaarde het vonnis nog voor Arsenal: in het slot van de partij trapte hij zijn vierde treffer tegen de netten.