Penya Barcelonista de Lisboa

dimecres, d’abril 07, 2010

LA PRENSA MUNDIAL SE RINDE AL BARÇA 10


Koning Messi dwingt Arsenal tot knieval met vier treffers
BARCELONA - ARSENAL 4-1


Lionel Messi heeft zichzelf (als hij dat nog niet was) tot koning van Barcelona gekroond. Liefst vier keer trof de Argentijn raak tegen Arsenal. Al voor de rust had hij de partij met een hattrick naar zijn hand gezet. Barcelona haalde het met 4-1 en lijkt op weg naar een tweede titel op rij in Europa. En Messi is misschien aan een historisch jaar begonnen.
Barcelona is topfavoriet om zichzelf op te volgen als winnaar van de Champions League. De Catalanen spelen bij wijlen fenomenaal voetbal. En Messi maakte duidelijk dat 2010 zijn jaar moet worden. De Champions League met Barcelona en de wereldbeker met Argentinië? We beginnen er steeds meer in te geloven. Met vier doelpunten is hij sinds vanavond niet alleen topschutter in de Champions League. Hij is ook samen met Rivaldo de Europese topschutter van Barcelona geworden (elk 25 stuks).

Arsenal even geplaatst
Ondanks alle superlatieven bleven we bij de start een beetje op onze honger zitten. Barcelona hield het tempo redelijk laag, hoewel Arsenal amper in balbezit kwam. Tot scheidsrechter Wolfgang Stark voor frustratie zorgde door enkele stevige tackles van Arsenal niet met een kaart te bestraffen. Ook een vermoedelijke overtreding van Diaby werd niet gefloten en zo was plots Walcott met de bal weg. De sterke Nicklas Bendtner werkte de verrassende 0-1 af.

Stier
Het doelpunt zou echter als een rode lap op een stier werken voor Arsenal. En die stier heette Lionel Messi, want een minuut na het doelpunt van Arsenal dropte die een bom tegen de netten van Almunia. Het was echter wel al zijn vierde schot op doel en we waren amper twintig minuten ver. Wat volgde was een spektakel dat enkel sublieme voetballers op de mat kunnen leggen.

Subliem team
Nog voor de rust had Messi zijn hattrick beet. Maar de Argentijn hoeft lang niet met alle lof gaan lopen, want rond Messi stond een geweldige ploeg die hun koning voortdurend bijstonden in zijn queeste. Vooral het tweede doelpunt van Barcelona was een prachtig staaltje van het meesterschap dat dit team de laatste twee seizoenen in Europa kan tonen. Het oogde ook allemaal zo eenvoudig, zeker toen Messi kort voor de rust de bal over een kansloze Almunia wipte.

Belgisch aandeel
Na de rust ging de topper tegen Real Madrid van komend weekend in de hoofden van de Catalanen spelen. Daardoor kon Arsenal ook een paar keer dreigen. Al gingen die doelpogingen allemaal hoog over. Enkel Bendtner hield de spanning er nog een beetje in. Thomas Vermaelen speelde al bij al een degelijke partij, hoewel ook hij geen antwoord had op de overmacht van Barça. Leuke kanttekening: na de rust had België toch een aandeel in deze wedstrijd. Naast Vermaelen stonden ook Touré en Eboué op het veld, allebei ex-Beveren.

In de halve finale ontmoet Barcelona opnieuw Inter Milan. In de groepsfase werd het 0-0 in Milaan, maar in Spanje trok Barcelona met 2-0 het laken naar zich toe. (gb)