Penya Barcelonista de Lisboa

dimecres, de març 31, 2010

Partidàs amb resultat agredolç (2-2)


Partidàs amb resultat agredolç (2-2)

El Barça ha obtingut un excel·lent marcador del camp de l’Arsenal en l’anada dels quarts de la Champions. Dos gols d’Ibra han avançat els blaugrana en una sublim primera hora de joc, però l’Arsenal ha establert les taules a les acaballes.

S’esperava molt del primer assalt entre Arsenal i Barça en els quarts final de la Champions i no ha decebut les expectatives. Sobretot per les prestacions dels catalans. En el minut 17 ja havien xutat dotze vegades, però, increïblement, no ha pogut avançar-se fins a la represa amb dos grans gols d’Ibrahimovic. En la primera hora, el vigent campió ha esclafat els anglesos amb una possessió que fregava el 70%. Quan menys se l’esperava, l’Arsenal ha renascut amb dues dianes que ho deixen tot obert per la tornada, en què no hi seran els sancionats Puyol (expulsat), Piqué i Cesc.

Barça imperial

El ritme que ha imposat al Barça ha estat trepidant. La seva pressió asfixiava l’Arsenal, incapaç de controlar la pilota. Amb Messi entre línies, l’equip ha intimidat l’Emirates Stadium amb tres aproximacions claríssimes abans del minut 10. Almunia ha estat providencial en els xuts de Busquets i Messi i el d’Ibra se n’ha anat al lateral de la xarxa. El moment que millor ha escenificat la superioritat ha estat el triple u contra u que Almunia ha salvat davant Ibra, Xavi i Messi a boca de canó (min 13). Semblava increïble que el Barça encara no estigués guanyant. Piqué, amb un cop de cap massa centrat, ha acabat d’emmudir l’estadi (min 17).

Domini blaugrana

El primer senyal de vida de l’Arsenal s’ha percebut amb un xut enverinat de Nasri (min 23). Aquest llançament arribava després de dotze dels visitants. L’Arsenal agafava oxigen quan intervenien els seus extrems, és per això que li ha suposat un cop dur la lesió d’Arshavin (min 27). La petita treva de l’allau del Barça ha acabat quan ha tornat a aparèixer Messi pel centre. L’assistència de l’argentí l’ha disparat fora Ibra des de la frontal (min 33).

El desencís londinenc en la primera part ha culminat amb la pèrdua de Gallas per problemes físics i la targeta a Cesc que l’impedirà jugar la tornada. Les coses pintaven francament bé per als jugadors del Barça, encara que es retiraven als vestidors amb regust agredolç per les oportunitats desaprofitades en el quart d’hora inicial.

Golàs d’Ibra

L’envestida culer ha tornat a colpejar fort a la represa. El gol que tant havia merescut l’ha trobat en la primera jugada de la segona part. Ibrahimovic ha impartit justícia amb un toc magistral per sobre d’Almúnia després d’una llarga passada de Piqué. Seguia arribant bé el Barça, que s’ha tornat a acostar amb dos xuts de fora l’àrea. L’Arsenal, per la seva banda, ha avisat amb un cop de cap des de la petita de Bendtner que ha desviat un monumental Valdés.

0-2 i desperta l’Arsenal

Els centrecampistes del Barça se sentien molt còmodes sobre el terreny de joc, un sinònim de sentència per al rival. Al minut 59, Ibra ha rebut una altra pilota màgica, ara de Xavi, i l’ha col•locat a l’escaire esquerra d’Almúnia. Londres estava veient la millor versió de l’equip de les Sis Copes fins que l’entrada de Walcott ha ressuscitat l’Arsenal. El ‘14’ dels gunners ha guanyat l’esquena de Maxwell i ha batut Valdés amb un tret creuat (min 69). En plena revifada dels seus homes, el públic ha ovacionat el retorn d’Henry (min 75).

Empat final

El guió havia canviat. El Barça tenia menys frescor. Ara era l’Arsenal qui insistia i ha empatat al minut 84 per mitjà d’un penal provocat i executat per Cesc. L’acció ha significat l’expulsió de Puyol i la lesió del centrecampista d’Arenys. L’empat a dos és un excel·lent resultat per als interessos culers, encara que l’acompanya un regust agredolç pel que s’ha vist en la primera hora de partit. Decidirà el Camp Nou.

4 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home