dimarts, de febrer 23, 2010

Salvador Ibra (1-1)

Un gol d’Ibrahimovic a la represa ha igualat el que havia aconseguit Cacau a la primera part i encarrila l’eliminatòria per al Barça. Els alemanys han exigit el vigent campió, que ha reaccionat en el segon temps.

Seriós avís el que ha rebut el Barça al camp de l’Stuttgart. El defensor del títol ha patit de valent en l’anada dels vuitens de final de la Champions, especialment en una primera meitat en què el contrari l’ha ofegat i se l’hi ha avançat. Una diana providencial d’Ibrahimovic a l’entrada de la segona ha capgirat la situació. Sense arribar a ensenyar el seu millor futbol, el Barça ha progressat i ha controlat la resta del partit.

Cacau, en ratxa

Li ha costat despertar al Barça. Amo i senyor de la pilota (amb Xavi a la medul•lar), els problemes per als blaugranes començaven a tres quarts de camp, on els faltava precisió i decisió. Fins al punt que creaven més sensació de perill els contracops de l’Stuttgart -sobretot per l’esquerra- que l’atac-control barcelonista. Els alemanys anaven de debò. Al minut 25, Cacau marcava l’1-0 amb un cop de cap imparable. El mateix davanter, en estat de gràcia, ha estat a punt de marcar el segon en dues ocasions gairebé consecutives. Piqué i Valdés ho han evitat.

Panorama inhòspit

L’Stuttgart estava crescut i el Barça, desconegut. Desconcertat pel transcurs del partit. Pot semblar increïble, però el seu primer xut a porteria s’ha fet pregar fins al minut 39. Això sí, no ha suposat l’empat de miracle, ja que Messi ha culminat un eslàlom amb un llançament que no ha pogut atrapar Lehmann i que ha acabat picant al pal. El vigent campió semblava recuperar-se quan l’ha atrapat el descans. La millor notícia per als de Pep Guardiola, superats per la potència física i agressivitat germànica.

Gol impagable

La presumpta milloria culer s’ha confirmat a la represa. Al minut 52, un immens Piqué ha despenjat una esfèrica a l’estil Abu Dhabi i Ibrahimovic, en segona instància, signava un gol d’or. Salvador perquè ha canviat el tarannà del duel. L’1-1 ha frenat els ànims de l’Stuttgart i alhora ha calmat l’ansietat del Barça per marcar a domicili. Novament Ibra hauria aconseguit el segon si Molinaro, amb el braç, no hagués desviat la pilota sobre la línia de gol.

Decidirà el Camp Nou

L’equip estava molt més ordenat enfront un adversari que acusava l’esforç anterior. Estava clar que el resultat era molt més satisfactori pels catalans que pels alemanys. Així es denotava de les llargues possessions dels uns amb els altres corrent fins a l’extenuació. Contra un quadre tan físic com ha demostrat ser l’Stuttgart, el Barça haurà de treballar molt per sentenciar l’eliminatòria al Camp Nou. El desenllaç serà d’aquí tres setmanes, amb avantatge blaugrana gràcies al valuós gol d’Ibra.