Penya Barcelonista de Lisboa

diumenge, de febrer 28, 2010

FC Barcelona 2 -1 Malaga FC




Emoció i classe (2-1)



El FC Barcelona s'ha imposat al Màlaga gràcies als gols de Pedro i Messi, en un partit elèctric que anava empatat quan faltaven deu minuts per al final. Xavi, clau en el gol de la victòria, ha guiat els culers el dia que Alves ha tornat a l'equip.

Coneixia Juan Ramón López Muñiz la recepta per empatar al Camp Nou. Ja ho va fer amb el Racing la temporada passada (1-1) i a punt ha estat de tornar-ho a aconseguir, perquè, després de 80 minuts, el partit d'aquesta nit reflectia el mateix marcador que aquell. Tot i això, una magistral assistència de Xavi, més artista que mai, ha permès que Alves -que tornava després d'un mes absent per lesió i que ha completat un partit espectacular- i Messi s'associessin per posar el 2-1 definitiu.

Amb aquest triomf l'equip segueix líder, ara amb 61 punts, i manté així el seu avantatge de dos punts respecte al Madrid, també victoriós a Tenerife (1-5). El FC Barcelona ja suma més punts que fa un any a aquestes alçades de temporada. De rècord.

Inici fred

Amb Messi situat com a mitjapunta, per darrere d'Ibrahimovic, al Barça li ha costat trobar-se amb si mateix en els primers minuts. Ha estat el Màlaga el que ha amenaçat primer, amb un llançament de falta de Duda que ha rebutjat oportunament Valdés. Després, la faceta ofensiva de l'equip visitant ha desaparegut del mapa. Als de Guardiola, però, els sobraven triangulacions a tres quarts de camp, on s'encallaven més de l'habitual. Faltava rematada. Només un xut de Messi havia amenaçat, però no havia arribat fins al minut 20.

El millor Barça, sense recompensa

A partir d'una genialitat de Xavi al migcamp -dos barrets i un cop d’esperó seguits d'un gir sobre si mateix- el nivell de joc de l'equip ha pujat i molt. Ha aparegut el millor Barça. El desbordament de Pedro, avui extrem dret, ha fet embogir Manu Torres, mereixedor de la segona groga en el minut 41. L'àrbitre que va expulsar Muniesa la hi ha perdonat sense motiu aparent. El perill abans també l’havien portat Ibrahimovic i Messi, tot i que l'acció més brillant l'ha signat novament Xavi, amb una rematada acrobàtica que gairebé es converteix en una vaselina perfecta. En cap d'aquestes accions la pilota ha volgut entrar.

Pedro posa l'1-0

El descans no li ha anat del tot bé al Barça, de nou més lent que al final del primer temps. Totes les arribades les ha finalitzat Ibrahimovic de cap, però sempre un jugador rival ha salvat l'1-0 sota la línia de gol. Primer ha estat Munúa i després Weligton, al qual el públic sempre li ha recordat la trepitjada a Messi de la primera volta. El partit estava just allà on el volia el Màlaga, que començava a estirar-se perillosament en atac. Tot i això, una canonada de Pedro des de la frontal ha servit per desnivellar la balança.

Respon el Màlaga ... i el Barça

El gol ha tranquil·litzat el Camp Nou, que gairebé canta el segon amb una rematada d'Iniesta al pal, però no ha enfonsat el Màlaga, que ha seguit intentant-ho al contracop. I en un d'aquests contraatacs Valdo s'ha associat amb Obinna per sorprendre el Barça. Quedaven deu minuts i els de Guardiola semblaven que estaven contra les cordes. Però encara hi era Xavi per guiar els blaugranes. Una assistència seva ha trencat la multitudinària defensa rival i les botes grogues d'Alves han donat el gol fet a Messi. Una jugada de tiralínies resolia un partit complicadíssim. El Barça reia l'últim.


La prèvia 0-2 a La RosaledaEl partit de la primera volta va quedar resolt amb gols d’Ibrahimovic i Piqué (0-2). Aquell dia també va ser expulsat el segon tècnic blaugrana, Tito Vilanova.
Vèncer i convèncer Roger Bogunyà
El líder vol recuperar aquesta nit el seu millor futbol al Camp Nou (22.00 hores, en directe per TV3, la Sexta i R@dio Barça), d’on només ha deixat escapar dos punts. Rep un Màlaga a l’alça, que ha patit una única derrota en els últims 14 partits.
Hi ha lligues repetides. Com les dues consecutives que van tenir el Tenerife com a protagonista a la darrera jornada. Enguany la situació s’assembla i molt al títol assolit l’any passat. En tots dos casos es va superar el Madrid en partits igualats al Camp Nou, es va empatar a casa amb el Vila-real i es va perdre al Vicente Calderón. Per arrodonir-ho, es tornarà al Bernabéu en dates semblants i l’equip ha patit una petita manca de finor i fluïdesa en el seu joc a finals de febrer. Els lligams són més que evidents.

Fa un any, set victòries seguides

Ara fa un any el FC Barcelona va respondre a les ensopegades contra el Betis, l’Espanyol i l’Atlètic amb set victòries consecutives que li van permetre mantenir les distàncies amb un Madrid que es va mostrar com un perseguidor infatigable fins al 2-6. Aquesta temporada, l’equip només ha fallat contra l’equip matalasser, tot i que el joc mostrat davant el Racing i a la primera part de Stuttgart no han convençut del tot.

Amb tot, que els de Guardiola hagin tret bons resultats en partits menys bons és també una bona senyal. Sap guanyar sense fregar la perfecció de sempre.

L’escenari ideal

Ara, però, és l’hora de recuperar-la. I res millor que el Camp Nou per fer-ho. A l’estadi el Barça només ha deixat escapar dos punts aquesta temporada. I a casa és on l’equip no pot fallar, ni a la Lliga ni a la Champions, on haurà de rubricar l’accés a quarts. El Màlaga, que arrossega set baixes importants (Jesús Gámez, Benachour, Apoño, Caicedo, Mtiliga, Jordi Pablo i Luque), només hi ha puntuat tres vegades en 28 visites.

Tot apunta, doncs, que aquest dissabte es planteja l’escenari ideal perquè el líder recuperi la seva millor versió. Si suma els tres punts, superarà també els brillants registres de la temporada passada a aquestes alçades d’any. Llavors sumava 60 punts després de 24 jornades. Si guanya avui, en tindrà 61.

Potser amb Alves

A més, Guardiola ja disposa de Xavi i Ibrahimovic, absents contra el Racing però titulars a Alemanya, i podria recuperar també Alves, que aquest mateix dissabte podria rebre l’alta mèdica i reaparèixer després de més de 30 dies absent. Amb el brasiler disponible, les opcions en defensa es multiplicarien per al tècnic i per a l’equip, que l’any passat ja va batre el Màlaga per 6-0. Potser també hi ha partits repetits.

8 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home