Penya Barcelonista de Lisboa

dimarts, d’abril 28, 2009

DESTÍ : ROMA


Destí: Roma

Barça i Chelsea comencen avui al Camp Nou la disputa per un dels bitllets per a la final de Roma (20.45 hores, en directe per Antena 3 i R@dio Barça). La semifinal es presenta com un xoc d’estils apassionant.
Aquest Barça-Chelsea és una altra cosa.

Enrere queden Rijkaard, Mourinho, Ronaldinho o Del Horno. També Belletti i Deco, avui absent, queden enrere, ara en el bàndol anglès. El Barça-Chelsea d’aquesta nit correspon a una semifinal que es presenta molt oberta, amb propostes ofensives per part de dos equips amb molta gana de títols. És l’eliminatòria, entre d’altres, de Guardiola i Hiddink.

La tècnica, contra el físic

A banda del duel a les banquetes, n’hi haurà d’altres força interessants. El més important, potser, serà el xoc d’estils. El Barça apostarà, com sempre, per la possessió i la tècnica com els mitjans per arribar a la porteria rival. El Chelsea, segurament, plantejarà el matx des de la defensa, com a equip rocós que és, esperant el seu moment en els contracops. Talent en té, sobretot a les botes de Lampard, Drogba i Malouda, però és el físic la seva arma principal.

Caldrà picar pedra

Per traspassar la imponent defensa londinenca, Guardiola tirarà dels cracs. Messi i Eto’o se les hauran de veure amb Alex, Terry i el substitut d’Ashley Cole, sancionat per a aquest matx, que podria ser Bosingwa. Serà un matx en què el Barça hagi de picar pedra, perquè el Chelsea és dels equips que més faltes comet a la Lliga de Campions, dels que no s’arruga mai i dels que sap, com va advertir Guardiola dilluns, agafar el comandament del partit si no ho fa el Barça.

Indici de gols

Tot i que el Barça i el Chelsea són els equips que menys gols reben a les seves respectives Lligues -n’han encaixat 26 i 39, respectivament-, tot apunta a què el partit estarà replet de dianes. Els precedents més recents a Europa així ho indiquen: el Barça va marcar-li cinc al Lió als vuitens i quatre al Bayern als quarts, al Camp Nou. El Chelsea va fer-ne dos a Torí i tres a Anfield, xifres que impressionen com a visitant.