diumenge, de desembre 21, 2008

Maillot groc per al Barça (1-2)

El Barça s’ha adjudicat el maillot groc de la competició amb la quarta victòria consecutiva contra un dels millors classificats de la Lliga. Keita i Henry han estat els autors dels gols de la remuntada d’un Barça que ha acabat amb deu homes.
El Vila-real li ha exigit molt als de Guardiola. Després d’un primer temps igualat, els locals s’han avançat amb un gol de Cani en el minut 48. Per a un altre equip, aquest gol en contra i en aquest camp haguessin suposat massa contratemps. Per al Barça, en canvi, això no ha estat res més que un estímul. Guanyar amb remuntada, gràcies als gols de Keita i Henry, i acabar amb deu homes per l’expulsió de Piqué li han atorgat encara més mèrit al triomf blaugrana. Amb aquesta victòria el Barça tanca el seu particular Tourmalet de forma immillorable. Ha resolt els quatre partits contra els grans de la Lliga -Sevilla, València, Madrid i Vila-real- amb un 12 de 12 exemplar i se situa al capdavant de la competició amb un maillot groc que els seus perseguidors practiquen ni veuen, tanta és la distància a la que es troben a la classificació. Cal recordar que el Barça avantatge el Sevilla, el segon de la Lliga, en deu punts. Henry, amb les primeres oportunitats

El Barça ha necessitat tres minuts per donar el primer avís. Xavi ha combinat amb Henry i aquest ha buscat el pal llarg davant Diego López, que ha refusat, en la primera gran clara ocasió del matx. Deu minuts més tard el crac francès ha tornat a amenaçar, però aquest cop el seu xut ha marxat desviat. Lluita per la possessió El Barça era qui manava sobre el terreny de joc, però el Vila-real no renunciava a atacar i Rossi, en un contracop, ha estat a punt de fer l’1-0 en el minut 19. El seu tir s’ha anat un pèl desviat. Els locals, amb tot, no apostaven pel contracop, sinó que volien fer-se amb la pilota, com el FC Barcelona, en una disputa que ha acabat guanyant el conjunt de Guardiola, que ha tingut més possessió i més ocasions -una més de Busquets i una altra de Messi- en el primer temps.

Intercanvi de cops

La represa viscuda a El Madrigal ha estat força moguda. El Vila-real ha aprofitat la primera que ha tingut, en el minut 48, en una combinació entre Rossi i Cani, que s’han intercanviat els papers perquè el segon superés Valdés amb una vaselina. El Barça, malgrat el gol, no ha abaixat els braços i només ha tardat sis minuts en empatar. Xavi ha fet una transició ràpida i ha obert el camp cap a Alves, que ha centrat buscant Keita. El malià, com el dia del Getafe, no ha perdonat i ha rematat amb un cop de cap sec a gol.

Henry avança el Barça

El gol de l’1-1 li ha vingut molt bé al Barça, que ha continuat insistint sobre la mateixa idea: obrir el joc per les bandes i no deixar d’atacar. I així ha trobat el premi de l’1-2, en una jugada de construcció semblant a la de l’empat, aquest cop amb Xavi assistint i Henry rematant, amb la cama esquerra, entre els dos centrals locals.

Piqué, expulsat

El partit pintava bé per als blaugranes, que havien capgirat el marcador i es trobaven còmodes sobre la gespa d’El Madrigal. Però l’àrbitre li ha ensenyat dues targetes grogues a Piqué -la segona, inexistent- en només quatre minuts i el matx ha tornat a canviar. El Vila-real s’ha crescut amb un més i Guille Franco (min 85) i Nihat (min 91) han disposat de dues grandíssimes ocasions que han marxat desviades. Com els tres punts, que han viatjat cap a Barcelona.