diumenge, de novembre 30, 2008

Cop d'autoritat (0-3)

Cop d’autoritat (0-3)

El Barça s’ha imposat amb claredat al Sánchez Pizjuán i amplia el seu avantatge al capdavant de la classificació. Eto’o ha obert el marcador a la primera meitat i Messi l’ha tancat amb dos gols -un d’autèntic crac- en els darrers minuts de partit.
Primera etapa de muntanya i primera victòria del mallot groc de la competició. El Barça començava aquest dissabte a Sevilla el seu particular ‘tour de force’ contra els grans rivals a la classificació i ha superat el primer examen amb nota: victòria per 0-3 a Sevilla, en un partit en què els de Guardiola només han passat angúnies en el tram final de la primera meitat. En la resta del matx el Barça ha estat superior. Primer ho ha demostrat amb el gol d’Eto’o, que ha aparegut quan calia per posar el 0-1, i després amb els gols d’un Messi que s’ha posat l’equip a l’esquena per sentenciar el partit amb dos golassos més. Cop d’autoritat, doncs, del FC Barcelona a la Lliga, que se situa vuit punts per davant del Sevilla i sis per davant del Madrid, que ha perdut a Getafe (3-1).

Apareix Eto’o

En els primers deu minuts de partit hi ha hagut treva. Després, només atacs a una banda i a l’altra. En aquest joc d’anada i tornada qui ha sortit guanyant ha estat el Barça, gràcies a l’oportunisme d’Eto’o en el minut 20, que ha aprofitat un mal refús de Fernando Navarro per posar la pilota a l’escaire de la porteria de Palop amb un xut sec amb la dreta. Era el 0-1. Amenaça el Sevilla El Sevilla, amb el resultat advers, s’ha vist obligat a avançar línies. I hauria pogut obtenir el premi de l’empat si no hagués estat perquè primer Luis Fabiano ha xutat massa creuat (min. 24) i després Kanouté ha estavellat la pilota al travesser (min. 42). El Barça, doncs, ha arribat a la mitja part amb marcador favorable.
Represa tranquil·la

Els locals no han pogut continuar atacant a la segona meitat, perquè el Barça ha sabut refredar el matx amb possessió de pilota i triangulacions ràpides. Així, tot i no ser un domini absolut, els blaugranes han anat creant ocasions de mica en mica: Alves, amb un llançament de falta (min. 58), un xut potent de Messi (min. 68) i un altre massa creuat, de nou d’Alves (min. 72), avisaven el Sevilla.

Messi meravella en el 0-2 i el 0-3

A mesura que avançava el matx aquest pertanyia cada cop més al Barça, que no ha perdonat en la següent ocasió de què ha disposat. Xavi ha tallat amb el cap una jugada local i aquesta acció s’ha convertit, alhora, en una assistència cap a Messi, que amb el primer toc ha controlat en direcció cap a porteria i en el segon ha connectat un potent xut que ha estat el 0-2 (min. 78). El Pizjuán s’ha quedat en silenci amb aquesta obra d’art de l’argentí, que no n’ha tingut prou amb un únic gol. Vuit minuts més tard l’argentí ha aprofitat una passada a l’espai de Hleb, ha driblat Palop i des de fora de l’àrea i amb poc angle ha enviat la pilota un altre cop dins la porteria (min. 92).