diumenge, d’octubre 28, 2007

El Barça venç l'Almeria en un mal partit a casa amb gols d'Henry i Messi (2-0)

El Barça ha obtingut un magnífic resultat (2-0) en relació amb els escassos mèrits que ha fet davant un ultradefensiu Almeria. Un gol d'Henry i un altre de Messi, de penal, han decidit un xoc en què no s'han dissipat els dubtes de l'equip de Frank Rijkaard.

Sobretot, després d'un dels pitjors partits dels últims temps.En la sort del partit ha estat determinant Giovani. El jove jugador mexicà, avui titular en la posició de Leo Messi, ha protagonitzat l'1-0, en una jugada en què s'ha endut la pilota entre rebutjos i que Henry ha rematat.

En el segon, ha forçat el penal quan faltaven 10 minuts per al final.

Rijkaard havia demanat a l'equip que jugués més per Henry, que busquessin més les jugades a l'espai per al francès, però el Barça i la seva línia de creació han estat desconnectats durant pràcticament tota el partit.

Mur defensiu del conjunt andalúsEntre l'espessor del joc local i les prevencions que ha pres Unai Emery, l'espectacle ha estat inexistent. Des del primer minut, en què Cobeño ha trigat més del compte a treure de porta, s'han vist les intencions dels andalusos.

Amb una línia de quatre defenses, Juanito i Melo controlant Xavi i Iniesta, amb Giovani en la posició de Messi, que s'ha quedat de sortida a la banqueta, el Barça no s'ha trobat mai còmode ni ha trobat el ritme de partit adequat.

Ronaldinho continua generant dubtesI Ronaldinho segueix sense silenciar els dubtes sobre el seu estat físic. El màxim perill l'ha firmat en una jugada a pilota parada. També ha ofert algun regat de fantasia, alguna passada del seu repertori, però poc més. Ha estat substituït en el segon temps.

El retorn de Touré Yayá, al migcentre, i el de Zambrotta no ha tingut especial rellevància. L'Almeria tenia apresa la lliçó i per una vegada ha preferit renunciar als seus principis futbolístics, que l'han portat a oferir una bona imatge com a visitant.En els últims 10 minuts de la primera part ha arribat el punt d'inflexió. Ronaldinho ha estat a punt de marcar, amb un llançament de falta rebuig amb problemes per Cobeño (m.34) i quatre minuts després, Giovani ha caçat una passada de Touré, ha encarat Acasiete, ha rematat com ha pogut i, després del rebuig de Cobeño, Henry només ha hagut d'empènyer la pilota.

Tots pendents de Messi

L'Almeria ha avançat les seves línies després del descans, però el ritme del partit no ha canviat. Puyol no ha sortit en el segon temps, per problemes estomacals, i Márquez l'ha substituït. Després, Rijkaard s'ha decidit per Gudjohnsen en la posició de Touré Yayá (m.64).Però poca cosa més. Contínues pèrdues de pilota i els espectadors més pendents de si entrava Messi.

El jugador argentí ha sortit en el minut 74 per Ronaldinho entre l'aclamació del públic.

El brasiler ha marxat capcot.

En un forcejament amb Bruno, Giovani ha caigut a l'àrea i Messi ha marcat el penal. El 2-0, a deu minuts del final, ha estat massa premi per als escassos mèrits del Barça.

En els minuts finals, Messi ha capitalitzat el joc i hi ha hagut més fluïdesa, però el futbol del Barça continua sense convèncer.